Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere za poticanje ukljucivosti

Sabor izmijenio Zakon o socijalnoj skrbi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.12.2017.
u 13:53

Sabor je izmjene zakona donio jednoglasno sa 125 glasova za

Sabor je u petak donio izmjene Zakona o socijalnoj skrbi koji, među ostalim, donosi mjere za poticanje uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada, povećanje osobne invalidnine za 20 posto kao i sprečavanje manipulacija s ugovorima o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju.

Sabor je izmjene zakona donio jednoglasno sa 125 glasova za.

Zakon je dopunjen amandmanom da u prihode koji se ne uračunavaju kod priznavanja prava na osobnu invalidninu osim plaće budu uvršteni i autorski honorari.

Nije međutim prošao amandman Mosta da se pravo na osobnu invalidninu priznaje djetetu ili odrasloj osobi kojoj je priznata usluga smještaja ili organiziranog stanovanja, kao ni prijedlog da se to pravo prizna osobama u mirovini ili primaju mirovinu nakon smrti roditelja koja prelazi iznos minimalne mirovine.

1/24

Nije prihvaćen ni amandman Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika da se od zabrane sklapanja ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju izuzmu jedinice lokalne samouprave.

Komentara 1

BO
boris71
09:17 16.12.2017.

To su naši zakoni bravo isto kak se pisalo i godinu dana usklađivo zakon o naknadi za nezaposlene branitelje pa se digla frka ko će to platit za nekih 89000 branitelja pa je ispalo da ih je16000 na burzi ni ti neće dobit svi već samo onih 6000 socijalnih slučajeva koji su već dobivali i to ako dokažu da im ukućani nemaju zajednički primanja 30% cenza u RH koji je nešto preko tri tisuće. Ko zna da nisam upravu nek me demantira i volio bi put sad one galamđije protiv ovog zakona koji su pričali ko će to platit čini mi se da neće više nego dok se zvala socijalna naknada. Nije baš tema al nek se zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije