Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zatvorena sjednica: Vlada se očitovala Ustavnome sudu o Lex Agrokor

Vlada je Ivicu Bošnjaka imenovala pomoćnikom ministrice za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Lanu Letilović pomoćnicom ministra pravosuđa
13. prosinca 2017. u 22:43 8 komentara 1625 prikaza
Sjednica Vlade
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada se Ustavnome sudu Republike Hrvatske očitovala na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku i Zakona o dopuni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Zdravko Marić BAGATELNI PREKRŠAJI Ministar Marić otkrio što ne podržava u radu Porezne uprave

Vlada je Ivicu Bošnjaka imenovala pomoćnikom ministrice za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Lanu Letilović pomoćnicom ministra pravosuđa.

Pomoćnikom ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za provedbu uredbi Europske unije i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju imenovan je Dražen Mršić, a pomoćnikom ravnatelja za ekonomske poslove Ivan Serdar

Razriješena je dosadašnja predsjednica, dio članova, tajnice i zamjenice tajnice Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima, te je imenovana nova predsjednica, dio članova, tajnice i zamjenice tajnice Nacionalnog odbora, kao predstavnici nadležnih ministarstava, institucija i organizacija civilnoga društva.

Razriješeni su: Milanka Opačić, Ana Vlahović Stanić, mr. sc. Jasna Ognjanovac, Marijana Valjan Harambašić, Ines Krajčak, Dejan Dretar, Hrvoje Sadarić, Ankica Paun Jarallah, Đurđica Kolarec, Selma Golubović, Maja Bukša i Danijela Gaube.

Novi članovi Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima

Novom je predsjednicom Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima, imenovana mr. sc. Marija Pejčinović Burić, po položaju kao potpredsjednica Vlade, novim su članicama i članovima imenovani Marlena Jukić, Duška Paravić, dr. sc. Dean Savić, Anita Matijević, Marija Goatti, Marija Pletikosa, Ante Lončar, Nives Vudrić, Tomislav Ćavar i Mihaela Marušić, dok je tajnicom imenovana Danijela Gaube, a njezinom zamjenicom Mihaela Marušić. 

Zdravko Marić 'rad na stabilnosti' Marić: Projekcije rasta su konzervativne, ali i odgovorne

Razriješena je dosadašnja predstavnica Vlade u Mješovitoj komisiji Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pravnih pitanja Jagoda Botički. Novim je predstavnikom Vlade Republike Hrvatske u toj Mješovitoj komisiji, kao predstavnik Ministarstva uprave, imenovan dr. sc. Mladen Nakić. 

Jagoda Botički razriješena je i dužnosti dosadašnje predstavnice Vlade Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, a novim je predstavnikom Vlade Republike Hrvatske u Mješovitome povjerenstvu imenovan dr. sc. Mladen Nakić, kao predstavnik Ministarstva uprave. 

U Mješovitoj komisiji Republike Hrvatske i Katoličke crkve za očuvanje kulturne i umjetničke baštine Katoličke crkve razriješen je dio dosadašnjih predstavnika Vlade, i to Jagoda Botički i dr. sc. Tomislav Sokol.  Dijelom novih predstavnika Vlade Republike Hrvatske, kao predstavnici Ministarstva uprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovani su  dr. sc. Mladen Nakić i prof. dr. sc. Ivana Franić. 

Razriješen dio predstavnika Vlade u Mješovitom povjerenstvu

U Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta razriješen je dio predstavnika Republike Hrvatske i to dr. sc. Tomislav Sokol i Ivan Milanović Litre. Novim dijelom predstavnika Republike Hrvatske u tom su Mješovitom povjerenstvu imenovani, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja Stipe Mamić i Vlado Prskalo. 

Razriješen je dio dosadašnjih predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih  zajednica za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, i to: Marinko Papuga i dr. sc. Tomislav Sokol.  Dijelom novih predstavnika Vlade Republike Hrvatske u tome Mješovitom povjerenstvu izabrani su, kao predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Melita Čičak i Stipe Mamić

 Mješovitome povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama razriješen je  dosadašnji predstavnik Ivan Milanović Litre,  te je novom predstavnicom Republike Hrvatske u ovo Mješovito povjerenstvo, kao predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovana Lidija Kralj

Utvrđena stajališta za sastanak Europskog vijeća

Također, Vlada je donijela zaključak kojim se Skupštini društva Brodarski institut d.o.o. predlaže imenovanje mr. sc. Igora Tripkovića za člana Uprave – glavnog direktora društva Brodarski institut d.o.o., a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, jer mu je istekao mandat od 6 mjeseci.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila stajališta za sastanak Europskoga vijeća koji će se održati 14. i 15. prosinca te stajališta za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku (TTE Energy), koji se održava 18. prosinca 2017. godine. Informirana je o stanju iskorištenosti ESI fondova u Republici Hrvatskoj. Usvojen je Pregled zakonskih i podzakonskih  prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu. 

Davor Ivo Stier Ne diskriminaciji Vlada odustala od Stierova pokusa s ljudskim pravima Vlada SJEDNICA VLADE Marić otkrio koliko od drugog tjedna poskupljuju cigarete! Svečana dodjela titule gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine Gospodarstvenik i gospodarski događaj Plenković: Vlada će donijeti paket mjera za povećanje minimalne plaće
Prijetio
Pozvao na linč
'Možete prijavljivati nas u karanteni, ali bit će tučnjave. Ne bojimo se ni policije'
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
 • Zvjerko:

  Zašto zatvorena sjednica? Zar bi trebala biti tajna da se na dužnosti imenuju najsposobniji? Zašto zatvorena sjednica o Lex-Agrokoru? Zar nam Plenki ne tumači da je oko toga sve transparentno i čisto?

 • Deleted user:

  Dobro je da ministar pravosuđa ima još jednu pomoćnicu, treba nam ih još, toga nikad dosta..

 • Avatar Snijeg
  Snijeg:

  samo naprijed..., natrag!