Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ines Strenja Linić:

'Nema profesije koja je toliko važna, a tako marginalizirana kao medicinske sestre'

Ines Strenja Linić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
09.11.2017.
u 14:29

Strenja Linić rekla je da se mora sjesti zajedno za stol i pronaći rješenja

Zbog prekinute jučerašnje sjednice saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku danas je saborsku stanku zatražila dr. Ines Strenja Linić, predsjednica tog Odbora.

Naime, prekinuta tematska sjednica Odbora trebala je biti posvećena medicinskim sestrama i rješavanju njihovih problema u hrvatskom zdravstvu, ali se nije održala zbog izostanka predstavnika Ministarstva zdravstva. 

- Nema neke druge profesije koja je toliko važna, a tako nepriznata i marginalizirana, kao što su medicinske sestre odnosno sestrinstvo. Prava dimenzija problema, poput obrazovnih, statusnih i stručnih mnogima nije poznata. Prema podacima Registra Hrvatske komore medicinskih sestara, Komora u ovom trenutku broji 38 642 članica i članova. Ogromna brojka, zar ne? A baš svatko od njih nam je potreban - rekla je dr. Strenja Linić pozivajući da se u ime medicinskih sestara i tehničara mora sjesti zajedno za stol i pronaći rješenja.

Ines Strenja Linić
1/14

Komentara 4

MA
Marko1337
16:08 09.11.2017.

to nam govori loša kuharica Strenja. Tek brojne sestre koje su otišle u inozemstvo znaju kako im je bilo dobro ovdje, koliko su manje radile i koliko je bilo vremena za druženje, ljubovanje, bolovanja ...

Avatar indigo25
indigo25
16:50 09.11.2017.

očito da nikad niste radili kao diplomirani inženjer u Hrvatskoj zemlji gdje svi sve znaju.

Avatar mama mia
mama mia
16:55 09.11.2017.

Tako nije mislio Kujunđić kad se hvalio kako je jučer izvršio kompliciranu operaciju on je sebe stavio u prvi plan mora da je operirao, stažirao, i zasobom počistio muški je "žensko' za sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije