Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pernar: Plenković živi u La La Landu. Bulj: Ne smije si dozvoliti da ga štipaju

Premijer mora biti državnik, a ne sluga i potrčko "briselskih dečki", zato nam i je država ovdje gdje jeste, rekao je Bulj
09. studenoga 2017. u 12:42 77 komentara 4308 prikaza
Ivan Pernar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Mostov Miro Bulj i Ivan Pernar iz Živog zida poručili su danas kako se ne slažu s premijerovom kritikom razine kvalitete jučerašnjih rasprava, kao i ocjenom da je rasprava o njegovom izvješću o sastancima Europskog vijeća "dno dna". Pernar je ustvrdio kako premijer živi u "La La Landu" kao Alisa u zemlji čudesa, dok ga je Bulj kritizirao zbog "štipkanja i grljenja" po europskim hodnicima umjesto da se tamo zalaže za hrvatske interese.

Aktualnim prijepodnevom započela 6. sjednica Sabora Burna rasprava Plenković u Saboru: Ovo je dno dna, to nema veze ni sa zdravim razumom!

- Ja vjerujem da se u EU treba boriti za hrvatske nacionalne interese, a on ima puno bolje odnose za EU i europske interese, nego za interese Hrvatske – kazao je Bulj. Ne može se složiti da rasprava o tome da bi trebalo proglasiti isključivi gospodarski pojas zagađuje javni prostor, kako je to premijer komentirao.

- Gospodarskim pojasom u našem Jadranu mi ga zaštićujemo,govorili smo da je poljoprivreda sve gora, da treba zaštititi poljoprivredna zemljišta, borba za digitalizaciju Hrvatske, zaustaviti iseljavanje, 2/3 Hrvatske je prazno..., o tome smo pričali i to su hrvatski nacionalni interesi, a ne oni s kojima se hvali premijer, koji se grli po EU – tvrdi Bulj. Svatko u Saboru ima svoj stil ponašanja, dodaje, te naglašava kako on ima narodnjački stil i radi ono zašto ga je narod izabrao.

- Nastavit ću na taj način, bez obzira na to što je premijer mene doslovno hvalio kao nekakvog narodnog čovjeka, ali ne može premijer napadati nekoga tko kaže riječ protiv odnosa s EU i proglašavati ga neprijateljem Hrvatske. Mislim da to nije dobra komunikacija – kazao je Bulj. Upitan smatra li da je ipak pretjerao u raspravi kada je premijeru rekao da dopušta da ga predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker "štipa za stražnjicu", Bulj uzvraća kazao je da je krivo shvaćena njegova izjava.

- On je naš premijer i mora se ponašati državnički, a ne se hvaliti dobrim odnosima, štipkanjima, grljenjima, on sam to komunicira, ja sam štitio instituciju premijera. On je premijer RH i pred kamerama se treba lijepo ponašati, njihovi me odnosi ne zanimaju. Ne smije si dozvoliti da ga "briselski činovnik" štipa – tvrdi Bulj. Ako ima dobre odnose s ljudima u EE, treba ih, naglašava, koristiti za interese Hrvatske, a on, dodaje, ne vidi da premijer to radi.

- Treba te odnose dobro koristiti, a ne trošiti to samo na štipkanja, grljenja... pa što bi bilo da sam to ja napravio ovdje u parlamentu, na onaj način kao Juncker, on je premijer, institucija, i moj je premijer iako se ne slažemo. Premijer mora biti državnik, a ne sluga i potrčko "briselskih dečki", zato nam i je država ovdje gdje jeste. Zato što se naši dodvoravaju Bruxellesu, a ne štite interese hrvatskih građana koji ih biraju, to je vidljivo na terenu. Možda svjetla briselskih hodnika ili ova ovdje u Saboru njemu ostavljaju drugačiji dojam – zaključuje Miro Bulj.

Željko Jovanović Burno u Saboru Zekanović: Kojoj skupini pripadate, Jugoslavenima? Jovanović: Vrijeđate me

I Ivan Pernar iz Živog zida osvrnuo se na razinu komunikacije u Saboru koju je premijer kritizirao.

- Šteta koju je HDZ napravio našoj zemlji u svim ovim desetljećima njihove vladavine je stravična, procjenjuje se da je veća nego što je bila šteta nuklearne nesreće u Fukushimi, i ono što je jučer bilo je jedna mala satisfakcija svakom građaninu ove zemlje koji je konačno imao priliku vidjeti da se onima koji su nas doveli ovdje gdje jesmo govori istina u lice. To je ono što nažalost nije bilo prilike u Saboru jer je SDP bio vrlo mlaka i prijateljski naklonjena opozicija – komentira Pernar. Smatra da zastupnici mogu biti drski u raspravi ako za to imaju argumente.

- Nitko premijeru nije upadao u riječ, on je mogao samo pokazati da je u pravu, ali i reći da druga strana koristi neprimjerene metode jer nema argumenata, no zapravo je on dokazao da nema argumenata pa je pokušavao dovoditi u pitanje samu formu dijaloga. Međutim, ako nemate argumente, nebitno je kakva je forma, očito je da si ti u krivu i doviđenja – tvrdi Pernar. Iznenadilo ga je, dodaje, jučerašnje ponašanje premijera koji je čak i svoje HDZ-ovce prozvao što nisu više raspravljali.

- Od ovih 60 poltrona u HDZ-u pomoć je izostala. Premijer ima pravo reći da je rasprava dno dna, ja sam mu rekao da me može nazvati klaunom, reći da sam lud, ja ga neću tužiti za naknadu štete, klevetu ili uvredu. Znači pozivam HDZ-ovce da sav repertoar uvreda koje imaju na moj račun iznesu, a ja ću njima svejedno nastaviti govoriti činjenice o tome gdje su doveli ljude. Premijer živi u jednom "La La Landu", kao Alisa u zemlji čudesa. Meni je jučer kolega Bunjac rekao da sve to što premijer govori o izvješću Komisije je sve istina, ali je hrvatska stvarnost nešto drugo, a nažalost on uopće ne percipira tu hrvatsku javnost – komentirao je Pernar.

VIDEO: Juncker šalje puse Plenkoviću:

Sjednica Vlade 9. 11. 2017. Andrej Plenković: 'Odbijamo insinuaciju oporbe o državnoj intervenciji, nisu dobro proučili zakon' Jovanović i Kujundžić ŽELJKO JOVANOVIĆ 'Bahato ponašanje ministra se štiti, a pogriješio je i treba se ispričati' Andrej Plenković Nakon aktualca Plenković: Oporbeni čelnici su se poprilično izgubili
VARANJE GRAĐANA
Pozivaju građane na oprez: Ako primijetite da vam dolaze ovakvi ugovori, javite se policiji
Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara
ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE
HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna
 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Pernar nikad nije radio , stvarao , kao 30 godisnji pubertetlija prelazi s roditeljske na drzavnu sisu. Otac bogat SDPejac previse razmazio.

 • Avatar links
  links:

  ovaj pernar sve više liči na iskorišteni kondom

 • teoodd:

  Samo dvije stranke hostoplera se trude da sto vise ponize i ometaju vladu da radi za boljitak drzave .Spd koji nemoze prezaliti gubitak fotelja i Most kome su fotelje prirastle za srce ali "Aoj nase za kratko bijase"