Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE DOŠAO NA ODBOR

Jovanović: Kujundžić je pokazao kakav je čovjek, ovo je sramotan potez

Milan Kujundžić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
08.11.2017.
u 14:28

Predsjednica saborskog Odbora dr. Strenja Linić iz MOST-a ispričala je se svima što su uzalud doputovali, a SDP-ovac Jovanović poručio je ministru zdravstva da je nedolaskom pokazao kakav je čovjek.

Burna rasprava u Saboru između ministra zdravstva prof.dr.sc. Milana Kujundžića i dr. Ines Strenja Linić te dr. Željka Jovanovića bila je i jedinom temom sjednice saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku koja se trebala baviti položajem medicinskih sestara u Hrvatskoj i rješavanjem njihovih problema. Međutim, na sjednicu nisu došli predstavnici vladajućih pa tako ni ministar Kujundžić što su okupljeni nazvali sramotom te prekinuli sjednicu.

- Komu ćemo mi ovdje govoriti?! Ovo je tako razočaravajuće da bih se najradije dignula i otišla, ovo je sramotno, nijedan predstavnik Ministarstva pokazuje koliko se cijeni i uvažava u sestrinstvo u Hrvatskoj – rekla je Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara.

Predsjednica saborskog Odbora dr. Strenja Linić iz MOST-a ispričala je se svima što su uzalud doputovali, a SDP-ovac Jovanović poručio je ministru zdravstva da je nedolaskom pokazao kakav je čovjek.

- Ovo je ključna tema za zdravstveni sustav, a nema glavnog čovjeka koji mora reći što misli o ovom problemu. Još jedan sramotan potez ministra za kojeg bi i za sve nas bilo bolje da prestane biti ministar, ima u HDZ-u puno ljudi koji bi to mogli – rekao je Jovanović.

Milan Kujundžić
1/14

Izostanak vladajućih i nedolazak ministra Kujundžića izazvao je ogorčenje tim više jer se konstantno govori o nedovoljnom broju medicinskih sestara, njihovu lošem položaju u hrvatskom zdravstvu iz kojeg ih sve više odlazi, a potom se ne pokaže interes za tu problematiku.

- Preko 38 tisuća medicinskih sestara očekuje od nas da se izborimo za njihov status u ovoj državi, a najveću odgovornost svojim nedolaskom na ovakvu sjednicu preuzet će oni koji nisu danas došli – rekla je Tanja Lupieri iz Udruge medicinskih sestara.  

Komentara 16

DD
ddh
14:52 08.11.2017.

Kujundzic je puno puta pokazivao i pokazao, da je za svaki razgovor koji se vodi argumentima i na koji se netreba odrzavati radi samog razgovora, nego da se razgovara argumentirano o problemima. A da s jednim Jovanovicem takav razgovor nijee moguc, a i Strenja je presla na tu Jovanovicevu stranu, nema niti Kujundzic niti ostali iz vladine koalicije sto razgovarati sa Jovanovicem ili Strenjom, jer to je gubljenje vremena. Jovanovic nije nikad imao nekakvih argumenata i njegove diskusije su iskljucivo u diskursu vrijedjanja, laganja i podmetanja. A na tu sinu je presla i Strenja. Oporba koja nije oporba, nego rusilacki i saboterski element nije niti zavrijedila da se s njom razgovara. Bravo za Kujundzica.

AS
atilla sb 1986
14:45 08.11.2017.

Jovo povampireni..

MA
Marko1337
16:13 08.11.2017.

sramotno kako je četnik u hrvatskom saboru vrijeđao hrvatskog ministra. Navodno je četnik bio hrvatski branitelj, a kada je pao Vukovar njegovo društvo u Rjeci povampireno je dernekovalo sa prijetnjama hrvatskom življu a posebno obiteljima branitelja na bojištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije