Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sabor imenovao zastupnike u Nadzorni odbor HBOR-a

Za člana Nadzornog odbora Fine izabrao je Damira Felaka (HDZ), koji će tamo odlazi umjesto Gorana Marića, koji je iz zastupničkih 'prešao' u ministarske redove
09. prosinca 2016. u 14:18 0 komentara 1107 prikaza
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatski sabor danas je članovima Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj imenovao zastupnike Borisa Lalovca (SDP), Grozdanu Perić (HDZ) i Ivanu Ninčević-Lesandrić (Most), a za zamjenike članova Marijanu Balić (HDZ), Božicu Makar (HNS) i Dragicu Roščić (HDZ).

Za člana Nadzornog odbora Fine izabrao je Damira Felaka (HDZ), koji će tamo odlazi umjesto Gorana Marića, koji je iz zastupničkih 'prešao' u ministarske redove.

Vedrana Babića (SDP), Antu Sanadera (HDZ) i Kažimira Vardu (nezavisni) Sabor je izabrao u Savjet za robne zalihe, a Branka Bačića (HDZ), Josipa Borića (HDZ) i Ivana Klarina (SDP) u Otočno vijeće.

Andru Krstulovića Oparu (HDZ), predsjednika parlamentarnog Odbora za znanost, Sabor je imenovao predsjednikom Odbora "Nagrade Ivan Filipović". Željku Josić (HDZ) imenovao je članicom Savjeta Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac.

HBOR Problem nezaposlenosti HBOR snižavanjem kamatnih stopa želi potaknuti zapošljavanje mladih HBOR U 15 godina HBOR u hrvatsko gospodarstvo 'upumpao' 74 milijarde kuna kredita

Zastupnici su se suglasili da Damiru Jeliću (HDZ) počne mirovati mandat, a da ga u HDZ-ovim saborskim redovima mijenja Tomislav Lipošćak.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek (HDZ) potvrdno je odgovorio Arsenu Bauku (SDP) koji je pitao je li Povjerenstvo provjerilo je li na listi bilo kandidata koji su prešli prag od 10 posto preferencijskih glasova i njih stavilo za zamjenu. Provjerili smo, rekao je Tušek i naglasio kako je politička stranka uvijek ovlašteni predlagatelj.

Mislim da je MIP u jednom slučaju napravio grešku primjenjujući Zakon o izborima zastupnika i bilo bi dobro da tu grešku više ne napravimo, rekao je Bauk, koji nije konkretizirao na koji slučaj misli, ali je izvjesno da se radi o slučaju u kojem je Josip Salapić zamijenio Branimira Glavaša (HDSSB).

U konkretnom slučaju, predlagatelj zamjene bila je stranka, u Povjerenstvu držimo da nema potrebe da ulazimo u materiju političkih odnosa, pogotovo ako nema prigovora na prijedlog stranke, poručio je Tušek.

>> Pupovac pozvao odbore da saslušaju Orepića: 'Mora s nama podijeliti svoje spoznaje'

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.