Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftiniji plin

Sabor donio lex LNG

Rijeka: Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala na Krku
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
14.06.2018.
u 15:27

Dvije potrebne ruke do 77 zastupnika koliko ih vladajuća većina inače ima nadoknadili Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku te nezavisni Željko Glasnović

Većinom glasova Sabor je donio lex LNG koji predviđa gradnju plutajućeg terminala za ukapljeni plin u Omišlju.

Za projekt plutajućeg terminala ruku su digla 77 zastupnika, a 25 ih je bilo protiv. Zanimljivo, protiv plutajućeg LNG terminala ruku je digao manjinac Furio Radin koji je i ranije najavio da će tako postupiti, a na glasovanju je nedostajao i HDZ-ov Ante Sanader, pa su dvije potrebne ruke do 77 zastupnika koliko ih vladajuća većina inače ima nadoknadili Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku te nezavisni Željko Glasnović

Apel SDP-ovaca uoči glasovanja da se zakon povuče nije upalio, jednako kao što na plodno tlo nije naišla i njihova molba trojici HDZ-ovih zastupnika iz Primorsko-goranske županije da glasuju onako kako to žele njihovi sugrađani. Iako su prošli petak već odbijeni svi oporbeni amandmani, njih 380, SDP je ipak tražio pojedinačno glasovanje o svakom od 369 njihovih amandmana. Kako bi se glasovanje ubrzalo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković je predložio da se glasuje ručno, umjesto elektronički, uz obrazloženje kako će tako sve brže odraditi.

To je uzrujalo dio zastupnika, pa su sabornicu napustili Mostovci, Ivan Pernar iz Živog zida, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku, nezavisni Marin Škibola, bivši SDP-ovci Mirando Mrsić i Zdravko Ronko, kao i dio SDP-ovaca.

Ubrzo su SDP-ovci pojasnili kako je inzistiranje na glasovanju o amandmanima zapravo njihova opstruktivna akcija, pa su tražili stanku kako bi se još jednom usprotivili donošenju lex LNG-a.

- Iskoristit ćemo sva naša prava, tražiti ocjenu ustavnosti zakona, ali i obratiti se Europskom sudu za ljudska prava – najavio je SDP-ov Željko Jovanović.

Omišalj: Građani protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala

Rijeka: Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala na Krku
1/10


 

Ključne riječi

Komentara 10

ZA
zarac
16:50 14.06.2018.

Jbg, treba se odužiti stranci koja ih je vinula u visine...

DU
Deleted user
19:15 14.06.2018.

Toliko o neovisnom Hasanu i Galsnoviću.Sve je to ista da ne reknem šta jer će me blokirati.

BI
binki
19:34 14.06.2018.

Bravo Zlatane i Glasnoviću tako to rade pravi hrvati...upss zaboravio,vi to niste..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije