Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sabor donio lex LNG

Dvije potrebne ruke do 77 zastupnika koliko ih vladajuća većina inače ima nadoknadili Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku te nezavisni Željko Glasnović
14. lipnja 2018. u 15:27 10 komentara 1195 prikaza
Rijeka: Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala na Krku
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Većinom glasova Sabor je donio lex LNG koji predviđa gradnju plutajućeg terminala za ukapljeni plin u Omišlju.

SDP Hrvatski sabor SDP protiv plutajućeg LNG terminala - To je zakon na štetu svih građana RH

Za projekt plutajućeg terminala ruku su digla 77 zastupnika, a 25 ih je bilo protiv. Zanimljivo, protiv plutajućeg LNG terminala ruku je digao manjinac Furio Radin koji je i ranije najavio da će tako postupiti, a na glasovanju je nedostajao i HDZ-ov Ante Sanader, pa su dvije potrebne ruke do 77 zastupnika koliko ih vladajuća većina inače ima nadoknadili Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku te nezavisni Željko Glasnović

Apel SDP-ovaca uoči glasovanja da se zakon povuče nije upalio, jednako kao što na plodno tlo nije naišla i njihova molba trojici HDZ-ovih zastupnika iz Primorsko-goranske županije da glasuju onako kako to žele njihovi sugrađani. Iako su prošli petak već odbijeni svi oporbeni amandmani, njih 380, SDP je ipak tražio pojedinačno glasovanje o svakom od 369 njihovih amandmana. Kako bi se glasovanje ubrzalo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković je predložio da se glasuje ručno, umjesto elektronički, uz obrazloženje kako će tako sve brže odraditi.

Klub zastupnika SDP-a o lex LNG-u Plutajući terminal Uoči glasovanja, SDP-ovci još jednom pozvali vladajuće da povuku lex LNG

To je uzrujalo dio zastupnika, pa su sabornicu napustili Mostovci, Ivan Pernar iz Živog zida, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku, nezavisni Marin Škibola, bivši SDP-ovci Mirando Mrsić i Zdravko Ronko, kao i dio SDP-ovaca.

Ubrzo su SDP-ovci pojasnili kako je inzistiranje na glasovanju o amandmanima zapravo njihova opstruktivna akcija, pa su tražili stanku kako bi se još jednom usprotivili donošenju lex LNG-a.

- Iskoristit ćemo sva naša prava, tražiti ocjenu ustavnosti zakona, ali i obratiti se Europskom sudu za ljudska prava – najavio je SDP-ov Željko Jovanović.

Omišalj: Građani protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala

Rijeka: Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala na Krku
1 / 10
Omišalj: Građani protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala
Sabor Anka Mrak-Taritaš: 'Svaki put kad iziđete iz HDZ-a, morate čvrsto žmiriti da ne vidite tu devastaciju'


 

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • zarac:

    Jbg, treba se odužiti stranci koja ih je vinula u visine...

  • binki:

    Bravo Zlatane i Glasnoviću tako to rade pravi hrvati...upss zaboravio,vi to niste..

  • Max65:

    Ovo je cisti debilizam. Sve protiv gradana i vlastite zemlje te sve za fotelje. Dabogda svi ovi politicari koji preko 2 desetljeca rade protiv vlastitog naroda a za vanjske interesne skupine zavrsili kao sta su i zrtve UDBE krajem pedesetih ... prikaži još!ih godina proslog stoljeca.