Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri dana nakon izbora

Dio novog predsjedništva SDP-a već želi izbaciti Sabu iz tog tijela

Zagreb: Grbin i Kolar družili se nakon objeve službenih rezultata
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
29.09.2020.
u 11:42

Sabo poručio kritičarima: Ni meni ne odgovaraju svi u Predsjedništvu.

Iako se čini da je odabir lidera SDP-a samo odgođen za iduću subotu i da Žejko Kolar teško može preokrenuti rezultat u svoju korist i pobijediti Peđu Grbina, obojica kandidata drugo su poluvrijeme ozbiljno shvatila. Ni Grbin, za kojeg se drži da je trenutačno najizgledniji šef SDP-a, ni Kolar, koji je dobio gotovo 20 posto glasova manje u prvom krugu, nisu bacili koplje u trnje. Opuštanja nema, kažu obojica, jer drugi krug je druga utakmica, a utakmica se igra dok sudac ne označi kraj, pa su obojica tjedan prije ponovnog izlaska na birališta odlučila provesti na terenu.

- Nema odmora, ja sam već na terenu i plan mi je jako puno razgovarati s članicama i članovima stranke - kazao nam je jučer Grbin.

Ne miruje ni Predsjedništvo

Na terenu je i Kolar, i to, kaže, od nedjelje ujutro, a napravljena je već i analiza gdje je kako prošao kako bi se moglo vidjeti što napraviti da u subotu rezultat bude bolji.

- Imamo analizu gdje smo prošli odlično, gdje vrlo dobro, a gdje dobro i gdje jako loše i sada ćemo pokušati napraviti sve da svuda prođemo barem malo bolje - kaže Kolar, koji naglašava kako je teško preokrenuti rezultat, ali nije i nemoguće.

I kao primjer spominje utakmicu između Radimira Čačića i Predraga Štromara kada je Čačić nadoknadio gotovo nemoguće i pobijedio u drugom krugu. Ne vidi problem, kaže, ni u činjenici što je novo Predsjedništvo mahom sastavljeno od ljudi koji su Grbina javno podržali ili bili na njegovu šalabahteru.

>> VEČERNJI TV Analitičari o izborima u SDP-u: 'Ako pobijede Kolar ili Grbin, ratovi klanova će se nastaviti'

Dapače, u kampanji je, podsjeća, govorio da u Predsjedništvu očekuje najbolje ljude. A ni novo Predsjedništvo, iako izbori još službeno nisu ni dovršeni, ne miruje. Naime, nekoliko članova tog tijela smatra kako je loša poruka što je u novo Predsjedništvo ušao i bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te smatraju kako bi ga iz tog tijela trebalo čak i izbaciti. Na koji način bi se to izvelo još je nepoznanica, ali naši izvori kažu kako će slučaj Sabo, pobijedi li iduće subote Grbin, svakako biti tema koja će se naći na stolu.

- Naše biračko tijelo nije kao HDZ-ovo. Naše kažnjava sve živo, a kamoli ne činjenicu da nam je u vodstvu čovjek koji je bio u zatvoru zbog podmićivanja HDZ-ovih vijećnika i protiv kojeg se vode i neki drugi pravosudni procesi, a za koje još nema pravorijeka - kaže jedan svježe izabrani član Predsjedništva SDP-a. Sličnog je stava i naš drugi izvor iz Predsjedništva koji kaže da je Sabo najveći uteg stranci i da se novi SDP koji su svi kandidati za predsjednika stranke obećavali ne može graditi s njime u vrhu.

Sabo: Hvala im na 3044 glasa

Predrag Matić, koji je također ušao u Predsjedništvo i koji je sa Sabom u kumskim odnosima, kaže pak kako je Sabo po zakonu „slobodan" čovjek jer je prošao i kazneni rok i rehabilitacijski i to nikako ne može biti razlog za njegovo izbacivanje.

- Druga je priča da bude pravomoćno osuđen za neki drugi slučaj, ali za ovo za što je odslužio i za što je već i brisan iz sudskih evidencija ne može - kaže Matić. Za komentar smo pitali i Sabu, koji je poručio da je on dobio od svojih kolega i kolegica.

- Dali su mi 3044 glasa i hvala im na tome. A onima koji su navikli da sve bude po njihovu mogu samo poručiti da im ne može baš sve uvijek biti po volji. Ni meni ne odgovaraju svi koji su ušli u Predsjedništvo - poručio je Sabo.

>> VEČERNJI TV Sučeljavanje Mirela Ahmetović, Peđa Grbin, Željko Kolar i Ranko Ostojić

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:05 29.09.2020.

Znači i kapetan Draga se mogao javiti za Predsjedništvo SDP-a i on je eto odslužio kaznu.

BO
boovuu
12:56 29.09.2020.

zašo voditeljica nije peđu i ostoju pitala di je lova od kredita koji su kukurikavci podigli (preko 100 milijardi kuna). oni su bili u kukuriku vladi.

SA
SamoIstina
13:40 29.09.2020.

Navijao sam za Ostoju kako bi njegovom pobjedom ubrzao propadanje partije, no evo čini se da nisam bio u pravu, propast će ići i brže od očekivanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije