Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARO ŽELEZARE

Sa zidova se smiješe političari, kraljica i papa

Staro Železare
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
31.07.2017.
u 21:56

Muralima koje su nacrtali poljski umjetnici privlače turiste

U selu Staro Železare u središnjoj Bugarskoj nadaju se da će im poznati svjetski političari i brojne slavne osobe koje se smiješe sa zidova kuća donijeti i neophodan gospodarski oporavak.

Grupa mladih poljskih umjetnika autori su murala na kojima su i mještani. U sklopu projekta “Otvoreno selo/selo avangarde” nastali su portreti britanske kraljice Elizabete, dalaj-lame, pape Franje, Angele Merkel, Margaret Thatcher, Baracka Obame, Donalda Trumpa, Therese May.

Staro Železare
1/16


– Nije važno je li netko poznat, i starica iz sela mogla bi reći nešto važno, baš kao i Barack Obama ili Donald Trump – tim riječima predstavila je projekt Katarzyna Piriankov, supruga lokalnog umjetnika Ventzislava Piriankova. On je u rodnom selu prije dvije godine organizirao Prvi festival murala, na kojem su sudjelovali i njegovi studenti. Mještani su spremno pozirali, nadajući se da će privući turiste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije