Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Murali Tesle i Željka Malnara u gradiću nadomak Karlovca

Leonard Lesić ili Leni, kako ga prijatelji zovu, nije uopće dvojio da, uz niz ostalih ličnosti iz popularne kulture kojima je posvetio svoje radove, jednim obilježi i Malnara
08. studenoga 2013. u 15:08 1 komentara 710 prikaza
mural,leonard lesić,željko malnar
Foto: Marin Bakić
Pogledajte galeriju 1/6

- Željko Malnar je bio car, obišao je čitav svijet i imao je jedinstvenu televizijsku emisiju, jedinstven odnos s gledateljima, a nitko mu ništa nije mogao zamjeriti - kaže Leonard Lesić, dugoreški ulični likovni umjetnik, koji je izradio, po našim informacijama, prvi mural ove godine preminulom putopiscu i novinaru.

Lesić ili Leni, kako ga prijatelji zovu, nije uopće dvojio da, uz niz ostalih ličnosti iz popularne kulture kojima je posvetio svoje radove, jednim obilježi i Malnara.

- Već sam to htio napraviti dan nakon što sam pročitao da je preminuo, ali ipak sam složio koncepciju u tri tjedna po smrti oslikao dio zida na lokalnom stadionu - kaže Leni.
S udrugom Kunstbunker i konceptualnim umjetnikom Nikolom Vukmanićem, odnosno kolegama iz Duge Rese, ali i stranih zemalja koji su dolazili u ovaj gradić nadomak Karlovca, naslikao je bilzu 20 murala i učinio od zavičaja Dugorešana galeriju na otvorenom. Baš nekidan je naslikao portret kultnog američkog folk kantautora Woodyja Guthriea.

>>Željko Malnar dobio oslikanu pumpu za vodu na Peščenici

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • Apistol:

    Više mi stvarno na živce ide da svaki put pišete gradić kraj Karlovca, Duga Resa je Duga Resa, grad za sebe i gotovo.. Ito tako za druga mjesta tipa bosiljevo i td. napišete mjesto kraj Karlovca, pa valjda je mjesto ... prikaži još!o kraj Duga Rese.. Ne kažem da samo vi tako pišete, nego mediji općenito, daj malo obzira uzmite, Karlovac nema veze s Duga Resom, kraj priče..