Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sa 2,58 promila pretukao oca koji je kasnije umro. Osuđen na pet godina zatvora

zatvor
Davor Javorovic/PIXSELL
17.06.2021.
u 12:32

Od zadobivenih ozljeda mozga Zlatko Kaurčić razvio upalu pluća te je 4. rujna 2020. preminuo u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku

Zdenko Kaurčić (41) na Županijskom sudu u Sisku nedavno je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teške ozljede sa smrtnom posljedicom. Istom presudom sudskog vijeća pod presjedanjem suca mr. sc. Zorislava Kaleba, izreklo mu je i  mjeru obaveznog liječenja od alkohola u trajanju od tri godine. Produljen mu je i istražni zatvor u kojem je od uhićenja u kolovozu lani.

Prema optužnici, Kaurčić se teretio da je 18. kolovoza u 17.15 u obiteljskoj kući u Ulici Matije  Gupca u Petrinji, fizički nasrnuo na svog oca Zlatka Kaurčića. Bio je alkoholiziran, u krvi mu je kasnije izmjereno 2,58 promila alkohola, a oca je udario najmanje dva puta stisnutom šakom u glavu. Uslijed jačine udaraca Zlatko Kaurčić je pao na pod te se rukama pokušao zaštiti. No njegov sin ga je na podu nastavio tući nogama na kojima je imao tenisice.

Udario ga je najmanje dva puta u predjelu prsnog koša i najmanje tri puta u predjelu glave. Zdenko Kaurčić ocu je nanio Teške ozljede jer je imao krvne podljeve oko lijevog i desnog oka, manju razderotinu desne obrve, oguljotine kože iznad lijevog oka... Osim više razderotina po glavi i licu, imao je i po život opasne ozljede jer je zadobio krvarenje ispod tvrde moždane ovojnice, krvarenja u moždanim komorama i nagnječenja mozgovine lijevo tjemeno. Od zadobivenih ozljeda mozga Zlatko Kaurčić razvio upalu pluća te je 4. rujna 2020. preminuo u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku.

Ključne riječi

Komentara 1

CK
CKI
14:35 17.06.2021.

Molba nakon polovice, na kraju slika zatvora za uspomenu. Koliko bi dobio da je to napravio npr. u SAD-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije