Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije

Činu polaganja ratifikacijske isprave prethodilo je potvrđivanje navedene Konvencije u Hrvatskome saboru 13. travnja te potpisivanje isprave o ratifikaciji te konvencije od strane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović 24. svibnja
13. lipnja 2018. u 18:04 6 komentara 263 prikaza
Istanbulska konvencija
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska je danas položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodajući da će konvencija za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada.

Ivana Maletić omaška ili licemjerstvo i. maletić U Hrvatskoj bila protiv Istanbulske, a sad požuruje druge zemlje da je prihvate

"U nazočnosti zamjenice glavnog tajnika Vijeća Europe Gabrielle Battaini-Dragoni, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe veleposlanik Miroslav Papa u utorak je položio kod depozitara, glavnog tajnika Vijeća Europe, ispravu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulska konvencija), zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom", kaže se u priopćenju ministarstva.

Istanbulska konvencija
1 / 31
Prosvjed protiv Konvencije

Činu polaganja ratifikacijske isprave prethodilo je potvrđivanje navedene Konvencije u Hrvatskome saboru 13. travnja te potpisivanje isprave o ratifikaciji te konvencije od strane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović 24. svibnja.

Time je Hrvatska postala 31. država stranka tog međunarodnog ugovora. 

U skladu s člankom 75. stavkom 4. Konvencije, konvencija će za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada ove godine, dodaje se u priopćenju.

Željka Josić HDZ-ovka Ž. Josić: 'Kršćanka sam i upravo zato glasala sam za Istanbulsku konvenciju' Ivan Jakovčić EUROPSKI PARLAMENT Jakovčić: Zemlje koje ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju su vještice
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • Ist:

    Uzalud vam ratifikacija. Mi to uskoro ponistavamo, a vi kako hocete.

  • rightside:

    haha, samo vi dajte,, onda cemo na referendum i to vase smece od konvencije,si mozete spremit negdje, da imate,,)))) al se veselim tome, ko i proslavi oluje,,))))

  • ujo41:

    istambulske više - nemaaa !!!!!