Naslovnica Vijesti Svijet

S. Koreja prijeti atomskom bombom: 'Potopit ćemo Japan, alat zla ne zaslužuje biti pokraj nas'

Pjongjang je Japan nazvao produženom rukom SAD-a, ''alatom zla'', koji pokreće novac
14. rujna 2017. u 11:23 32 komentara 6208 prikaza
sjeverna koreja
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Sjevernokorejski državni odbor objavio je u četvrtak da će Sjeverna Koreja nuklearnim oružjem "potopiti" Japan i svesti Sjedinjene Države "na pepeo i mrak" zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pjongjanga.

sjeverna koreja Hidrogenska bomba Sjevernokorejska bomba 16 puta snažnija od bombe bačene na Hirošimu

Korejski azijsko-pacifički mirovni odbor - državna agencija koja se bavi vanjskim odnosima Sjeverne Koreje i propagandom - također je pozvao na raspuštanje Vijeća sigurnosti UN-a, koje je proglasio "oruđem zla" sastavljenim od korumpiranih zemalja kojima upravlja SAD.

"Četiri otoka arhipalega trebaju biti potopljena u more nuklearnim bombama Juchea. Japan više ne treba postojati pokraj nas", naveo je Odbor u priopćenju koje je prenijela državna novinska agencija KCNA. Juche je državna ideologija Sjeverne Koreje koja kombinira marksizam i nacionalizam a osmislio ju je osnivač države Kim Il Sung, djed sadašnjeg čelnika Kim Jong Una.

Napetosti na Korejskom poluotoku povećale su se nakon 3. rujna kad je Pjongjang obavio svoj šesti i dosad najsnažniji nuklearni pokus. Kao odgovor na to kršenje rezolucija UN-a, Vijeće sigurnosti je u ponedjeljak prihvatilo novi paket sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Odbor je na te sankcije reagirao novim prijetnjama. "Svedimo kontinentalni dio Sjedinjenih Država na pepeo i mrak. Pokažimo svoj bijes tako što ćemo mobilizirati sva svoja sredstva odmazde koja smo dosad pripremili", navodi se u priopćenju Odbora.

Sjeverna Koreja, Kim Jong-Un Južna Koreja: 'Pronašli smo tragove radioaktivnog plina od nuklearnog testa Sj. Koreje' Rusija, SAD Rusija ima poruku za SAD Sastanak Shannona i Rybakova: Stiže li pomirba dvaju velesila ili zaoštravanje krize? Kim Jong-un Sj. Koreja prijeti: 'Nanijet ćemo američkim gangsterima najveću patnju i bol!'

VIP izdvaja za Vas

 • narod1:

  Dajte mu kupite Playstation pa nek se ispucva u igricama. Stvarno je već naporno to dijete

 • Avatar šta
  šta:

  Sjevernu je Koreju potrebno samo staviti pod najoštrije sankcije, zavrnuti naftu, hranu i lijekove a dalje ih ignorirati. Neće Kim na nikoga baciti nikakvu bombu, zna on da bi za jednu bombu nazad dobio njih 100 a ipak sam sebe ... prikaži još!e jako voli. Problem sa Sjevernom Korejom je to što se te sankcije teško provode zbog Kine i Rusije koje ipak pomažu režim ali i to što Koreja povremeno popušta kada su joj potrebni hrana, nafta i lijekovi pa onda popusti i cijeli zapad. Upravo je to popuštanje problem, nisam vidio da Kim popušta po pitanju međunarodnih pritisaka oko raketnog i nuklearnog programa, tako nepopustljiv mora biti i zapad po pitanju ukidanja ili ublažavanja sankcija.

 • martaivanpavao:

  Mali jado stjeran u kut . Narod mu umire od gladi . Rat mu je šansa da za mrtve optuži nekog drugog .