Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hidrogenska bomba

Sjevernokorejska bomba 16 puta snažnija od bombe bačene na Hirošimu

sjeverna koreja
Foto: Reuters/Pixsell
13.09.2017.
u 11:21

Pjongjang je potvrdio da je naprava testirana prije deset dana vodikova bomba dovoljno mala da je se montira na raketu

Sjevernokorejsko nuklearno testiranje od 3. rujna oslobodilo je snagu od 250 kilotona što je 16 puta više od atomske bombe detonirane iznad Hirošime, izjavili su u srijedu američki stručnjaci preinačivši na više prethodne procjene.

Pjongjang je potvrdio da je naprava testirana prije deset dana vodikova bomba dovoljno mala da je se montira na raketu. Šesto nuklearno testiranje dovelo je do glasovanja u Vijeću sigurnosti o osmoj rezoluciji o sankcijama protiv Sjeverne Koreje.

Američki geološki institut USGS zabilježio je pri tom testiranju potres jačine 6,3. Organizacija za ugovor o kompletnoj zabrani nuklearnih testiranja i norveška agencija Norsar preinačile su prethodne brojke na 6,1.

Shodno tome, specijalizirana stranica 38 North Sveučilišta John Hopkins u Washingtonu objavila je da povećava prethodnu procjenu snage eksplozije navodeći brojku od "oko 250 kilotona".

Naprava bi bila 16 puta moćnija od američke bombe od 15 kilotona koja je razorila Hiroshimu 1945.

Službene procjene eksplozije od 3. rujna jako su varirale, od 50 kilotona za Seul do 160 za Japan. 38 North prethodno je iznio brojku višu od 100 kilotona.

Komentara 7

Avatar mama mia
mama mia
11:44 13.09.2017.

Mašala I gdje je tu Trump i Kraljica

DU
Deleted user
12:46 13.09.2017.

Tolike sankcije gdje se obavezno naglašava da su Rusi i Kinezi suglasni sa tim sankcijama ali S.K opet im Atomsku bombu i to sve jaču i jaču plus su uspjeli iz Ukrajine dovesti još bolje raketne motore. Rekao bi da im te sankcije nešto ne funkcioniraju. Sada ima soli na rep stavite. Dok je Iran zastavio svoj razvoj ali amerika i dalje nastavlja svoju diplomatsku agresiju na tu zemlju.

DU
Deleted user
18:13 13.09.2017.

......a rvacko naj vece naucno dostignuce, sporet na drva, je 100 puta veci nego srpski sporet na drva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije