Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južna Koreja:

'Pronašli smo tragove radioaktivnog plina od nuklearnog testa Sj. Koreje'

Sjeverna Koreja, Kim Jong-Un
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.09.2017.
u 08:52

Vijeće sigurnosti izglasalo je jednoglasno u ponedjeljak osmi paket sankcija kako bi natjerala Pjongjang da odustane od zabranjenog balističkog i nuklearnog programa.

Južna Koreja objavila je danas da je potvrđeno da tragovi radioaktivnog plina ksenona potječu iz ovomjesečnog sjevernokorejskog nuklearnog testa, ali nije mogla utvrditi da je bila riječ o hidrogenskoj bombi. Komisija za nuklearnu sigurnost objavila je da je njihov zemaljski detektor na sjeveroistoku zemlje devet puta pronašao tragove izotopa ksenon-133, dok je mobilna oprema na istočnoj obali zemlje pronašla tragove četiri puta, piše Reuters.

Sjeverna Koreja obećala je u srijedu ubrzati svoje zabranjene vojne programe kao odgovor na "štetne" sankcije Vijeća sigurnosti UN-a nakon njezina šestog nuklearnog testiranja.

"Usvajanje još jedne nezakonite i štetne rezolucije o sankcijama pod vodstvom SAD-a potvrđuje Sjevernoj Koreji da je put koji je odabrala apsolutno pravi", priopćilo je sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Sjeverna Koreja udvostručit će napore oko povećanja svoje snage kako bi zaštitila suverenitet zemlje i pravo na postojanje", dodaje ministarstvo.

Vijeće sigurnosti izglasalo je jednoglasno u ponedjeljak osmi paket sankcija kako bi natjerala Pjongjang da odustane od zabranjenog balističkog i nuklearnog programa.

Komentara 8

AR
Artukovic
11:13 13.09.2017.

Treba naoruzati seljake u S.Koreji pa nek ga sami posluze za veceru.

BR
brojevi
09:18 13.09.2017.

Kim III nema osjećaj za mjeru. Vijeće sigurnosti donijelo je jednoglasnu odluku o novom paketu sankcija. Znaći Rusija i Kina nisu uložile veto na sankciju što znači katastrofu za gospodarstvo S. Koreje. Ni trave neće biti dovoljno za prehranu vojske i stanovništva a kamoli sredstva za najavljani pojačani nuklearni balistički program. Ovo je početak kraja tiranije debelog diktatora.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:04 13.09.2017.

ovaj je totalni luđak!zatvorit državu i ispirat mozak svojim sugrađanima!najbolje od svega je to kak je samo veliki vođa debel,a svi ostali mršavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije