Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

S Jurišićem sam o slučaju Glavaš pričao kada je to bila javna stvar

Osječkog poduzetnika tereti se za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš
06. studenoga 2012. u 15:51 1 komentara 50 prikaza
Herman Vukušić, suđenje Dragi Tadiću (1)
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

– Srećko Jurišić mi je prijatelj, a o predmetu Glavaš s njim nisam razgovarao dok to nije postala javna stvar – ustvrdio je dr. Herman Vukušić, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Dragi Tadiću.

Osječkog poduzetnika tereti se za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, a na optuženičkoj klupi ostao je usamljen nakon što su Jurišić, Sanja Marketić, Ivan Drmić i Božica Tadić Čavar priznali krivnju te su uvjetno osuđeni. Svi oni na klupu za svjedoke trebali bi sjesti tijekom ovog i idućeg tjedna, a prva od njih je novinarka Sanja Marketić, koja će svjedočiti sutra.

Što se pak tiče Vukušića, kazao je da je i s Tadićem o predmetu Glavaš razgovarao tek kada je to postala javna stvar.

– U ljeto 2010. često sam komunicirao s Jurišićem jer smo pripremali turnir u pokeru u Cavtatu – kazao je Vukušić.

O tom turniru već je ranije iskazivao i Davor Vukmirić, koji je upravo turnirom u pokeru pravdao sadržaj tajno snimljenih razgovora između njega i Jurišića. Ti su razgovori preslušavani u sudnici, a ono što se u njima čulo teško da bi se moglo nazvati dogovorom oko turnira u pokeru.

Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, pokušao je saznati je li Vukušić, koji je po zanimaju psihijatar, primijetio da mu se prijatelj Jurišić drukčije ponaša tijekom vremena inkriminiranog optužnicom. Vukušić je prvo odgovorio niječno, no onda mu je tužitelj predočio iskaz iz istrage u kojem je Vukušić iskazivao da je Jurišić bio izrazito uznemiren i pod velikim stresom.

– U to je vrijeme imao problema s poslovnim partnerom iz Splita – pojasnio je Vukušić.

>> S Drmićem sam 2 puta pio kavu i nakon toga oba puta bio svjedok

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu
  • Toni50:

    Osječkog poduzetnika tereti se za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš.. Time se "suđenjem" stiče kao "dokaz" sa tim igrokazom da nije bilo mita ! Ujedno znamo da je naš nevini heroj Gotovina osuđen isto za zločin i ... prikaži još!in i to bez mita na samo 24 godine nepravomočno, A Glavaš upravo 3 puta manje isto kao bez mita ! Kome je što jasno ? Jedan je krivaca -zločinac i samo 8 godina brutto = Glavaš ... Drugi je nevinašce janješce ne zločionac do sada 24 godinice mu presudiše.... Nije li ljepo biti sudac jednom neuzmeš mito i zna se ....