Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočio grgić:

S Drmićem sam 2 puta pio kavu i nakon toga oba puta bio svjedok

Dubravko Grgić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
12.10.2012.
u 16:24

Nakon odvjetnika i predsjednika uprave koncerna Agram Dubravka Grgića, na Županijskom sudu u Zagrebu u nastavku suđenja Dragi Tadiću svjedočio je i Ivić Pašalić

– S Ivanom Drmićem u životu sam dva puta popio kavu i zbog toga sam sada dva puta svjedok u sudskim postupcima. Prvi put sam ga vidio kada mi je sa Šeksom i Sanaderom 2003. došao tražiti novac za HDZ – kazao je danas Dubravko Grgić, odvjetnik i predsjednik uprave koncerna Agram, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Dragi Tadiću.

Tadića se tereti za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša, a na optuženičkoj klupi ostao je sam, nakon što su Srećko Jurišić, Ivan Drmić, Sanja Marketić i Božica Ćavar Tadić priznali krivnju u zamjenu za manju kaznu. Svi četvero uvjetno su osuđeni. Što se pak tiče Grgićevih saznanja o onom što se Tadiću stavlja na teret, on je opisao kao su jednom prigodom kod njega u ured došli Drmić i S. Marketić.

– Izgledali su nervozno i pitali su me jesam li spreman pomoći Glavašu. Bili su neodređeni, a kada sam ih ja pitao što znači pomoći, rekli su mi da to zna jedan gospodin iz Šibenika (Jurišić, op.a.) te su spomenuli Tadića. Tada sam nazvao Tadića, misleći da ću od njega dobiti neke konkretnije informacije, no moj je dojam bio da je on iznenađen i što je ovo dvoje kod mene i što ga zovem. Još sam mu rekao da me zove na telefon jer ljudi preko mobitela danas ne žele reći ni kako se zovu. No kako nikakve informacije od njega nisam dobio, rekao sam Drmiću i S. Marketić da mi pošalju tog gospodina iz Šibenika te da ću nakon toga odlučiti hoću li im pomoći. Oni se više nisu javili, a što se mene tiče, tu je priča završila – kazao je Grgić.

Dodao je da mu je bilo jasno što žele, iako Drmić i S. Marketić od njega nisu izravno tražili novac, jer “nisu došli po krumpire”. Uz to je nadodao da su u jednom trenutku spomenuli suca Potrebicu. (Ante Potrebica, sudac Vrhovnog suda, op.a.) – No nisu rekli da je ta pomoć koju su tražili bila za njega, a iako ni to nisu rekli kada su pričali o slučaju Glavaš, shvatio sam da se spis u tom trenutku nalazi u sudskoj evidenciji Vrhovnog suda – kazao je Grgić.

Prije njega na klupi za svjedoke bio je Ivić Pašalić, nekadašnji savjetnik dr. Franje Tuđmana. On pak Drmića poznaje iz vremena kad je ovaj zajedno s Glavašem omogućio Sanaderu da postane šef HDZ-a.

– Vjerujem da su se oni 2002. poslužili nelegalnim metodama, a Drmića nakon toga godinama nisam vidio. Onda me je u ljeto 2010. nazvao i bio sam iskreno iznenađen. Našli smo se dva ili tri puta na kavi, a s njim u društvu bila je i Sanja Marketić. Pitali su me što ja mislim o slučaju Glavaš. Kazao sam im kako mislim da će s obzirom na ozračje i pregovore o ulasku u EU presuda sigurno biti osuđujuća i da se Glavaš za to pripremi – kazao je Pašalić.

Pojasnio je zatim da su mu Drmić i S. Marketić izgledali utučeni te da su ga ispitivali o sudskoj proceduri oko presude, o čemu je on, kako je rekao, površno znao.

– Bilo je evidentno da oni o tome sve znaju. Spomenuli su Potrebicu, kojeg sam ja poznavao jer sam s njim kontaktirao na svom bivšem poslu. Diskretno su me pitali mogu li im kako pomoći, a ja sam im rekao da je to nemoguće – kazao je Pašalić.

Pojasnio je da je taj razgovor poslije prepričao Tadiću s kojim se poznaje dugi niz godina te koji mu je prijatelj. Zanimljiva situacija nastala je kada je u sudnici pušten tajno snimljeni razgovor između Pašalića i Tadića. Čuje se naime kako Pašalić kaže Tadiću da spis nije došao kod ovog čovjeka i da neće doći, dok mu Tadić odgovara: Šef od tog čovjeka rekao mi je da će on dobiti spis. Upitan da pojasni na što se odnosi razgovor, Pašalić je kazao:

- Na predmet Glavaš.

No kada je Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a tražio Pašalića da mu pojasni o kojem se čovjeku u tom razgovoru radi, Pašalić je kazao:

– To je bila moja improvizacija.

Improvizacijom je objašnjavao i ostale detalje tajno snimljenog razgovora koji po njega baš nisu bili ugodni, a nije znao odgovoriti ni na kojeg je šefa Tadić mislio.

>> 'Jurišić mi je rekao da im je Stjepan Mesić voljan pomoći'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije