Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić:

'Pupovčeva deklaracija na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu'

Ruža Tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
27.10.2015.
u 12:47

Dokument je očigledno produžena ruka političke okupacije sadržane u Memorandumu 2 SANU, smatra Ruža Tomašić

Prije dva dana u Vukovaru Milorad Pupovac donio je deklaraciju o federalizaciji Hrvatske, dokument koji na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu, kada se isto pokušalo učiniti vojnom srbo-četničkom agresijom, poručila je danas predsjednica HKS-a Ruža Tomašić u priopćenju.

- Dokument, koji je očigledno produžena ruka političke okupacije sadržane u Memorandumu 2 SANU, nakon što vojna okupacija nije uspjela. Sramotno je to, a ne samo žalosno, da se dvije najveće stranke ne očituju o tome - rekla je Ruža Tomašić, pozivajući "sve političke stranke da jasno i nedvosmisleno osude čin, pokušaj velikosrpskog političkog udara na ono što im nije uspjelo u vojnoj 
agresiji na Hrvatsku".

>> Vojislav Stanimirović: Spremni smo na postizborne koalicije i s HDZ-om i SDP-om

Komentara 19

Avatar MENSA
MENSA
13:23 27.10.2015.

Dobro je da je objelodanjena ta "deklaracija". sad će valjda i sljepci konačno vidjeti i shvatiti da četnik uvijek ostaje ....četnik i velikosrbin (za)uvijek ostaje ......velikosrbin may koliko to oni pokušavali prikriti i "kamuflirati". iako ovaj četnikoliki lik sasvim sigurnono ne izražava ni ideje ni misli većine Hrvata , srpskog etničkog podrijetla ipak ne treba podcjenjvati otrovnu moć velikosrpstva i zaista se pravovremeno treba i "očitovati" i "postaviti" prema ovom mračnom liku koji ponovo pokušava podrivati ustavni poredak Hrvatske. Po meni, treba mu dati šup kartu iz Hrvatske i protjerati ga u njegovu stvarnu......"domovinu"Srbiju. uostalom, on je prije nekoliko godina na nekom sasatnku "svih Srba" s tadašnjim srbijanskim predsjednikom Tadićem i onako izjavio da je Srbija domovina svim "hrvatskim Srbima"! Pa zašto ga onda ne "vratiti" u tu .....njegovu domovinu? Zaista......zašto?!

DD
ddh
13:20 27.10.2015.

Prozivanje dviju najvecih stranaka gdjo. Ruzo nije u redu. Memorandum koji nosi Pupovac i koji mu je dao SANU je prije objavljivanja usaglasen sa drugovima na Iblerovom trgu. Pa nije valjda negdje netko naivan, da bi mislio, da Pupovac nesto radi bez da mu je to odobrila srpsko-hrvatska Vlada i Milanovic. I tu nije samo Pupovac sa Srbima i tihim pokusajem stvaranja nekakve krajine u Hrvatskoj. I na drugoj strani, u Istri, je na djelu Talijansko-srpska struja, koja opet trazi nekakvu regiju Istru, Kajin izmislja istarsku skoro naciju i svejedno u kojima su strankama ti Kajini, Miletici i Jakovcici, cilj im je isti kao sto je bio i 1994-e, kad su u tijeku Domovinskog rata, ti Jakovcici i drustvo poslali delegaciju Istre na ispracaj talijanske nogometne reprezentacije na svjetsko negometno prvenstvo u USA, kao predstavnike talijanske pokraijine Histrie i tako bili u Rimu i pozdravljeni. A HDZ je od svojih t.zv. politickih protivnika koji se prema HDZ-u i prema vama i jos nekima kojima Hrvatska lezi na srcu odnose kao prema krvnim neprijateljima, toliko stigmatiziran , da bi da smiju, poceli bi odmah sa likvidacijom svih HDZ-ovaca. Jer crveni na ulicama masu Hrvatskim zastavama, a iza vrata pripremaju novu Yugo- ili bolje receno Srboslaviju. Pa niste valjda Ruzo ocekivali, da Milanovic i Ostojic misle drukcije nego Pupovac, Kaj god.

77
777CRO
14:36 27.10.2015.

Zanamo mi sa je stvarni vladar trenutno u Hrvatskoj - pupovac sa jovanovicem ostojicem grcicem stazicem vasicem ... A milovanovic mali kompleksaš dvorska luda ali nažalost vrlo uspjesn u pokušaju uništenja hrvatske drzave !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije