Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uredba važna Hrvatskoj

Ruža Tomašić postala izvjestiteljica za još jednu važnu EU uredbu

Ruža Tomašić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
03.02.2018.
u 11:10

Odbor za regionalni razvoj hrvatskoj je zastupnici dodijelio vodeću ulogu u procesu izmjene programa od kojega bi najveću korist trebale imati države poput Hrvatske koje tek moraju provesti opsežne strukturne reforme.

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić imenovana je izvjestiteljicom EP-a za još jednu važnu uredbu kojom se značajno povećava financiranje Programa potpore strukturnim reformama. 

Odbor za regionalni razvoj hrvatskoj je zastupnici dodijelio vodeću ulogu u procesu izmjene programa od kojega bi najveću korist trebale imati države poput Hrvatske koje tek moraju provesti opsežne strukturne reforme.

Program potpore strukturnim reformama uspostavljen je 2017. s ciljem jačanja kapaciteta država članica za pripremu i provedbu administrativnih i strukturnih reformi, između ostalog djelotvornijim korištenjem EU fondova, a proračun mu iznosi 142,8 milijuna EUR za razdoblje od 2017.-2020. Povećanje koje se predlaže iznosi 80 milijuna EUR u razdoblju 2019.-2020.

Usvajanje Uredbe očekuje se krajem 2018., a stupanje na snagu 1. siječnja 2019.

Komentara 27

Avatar Idler 3
Idler 3
11:23 03.02.2018.

Zanimljiva tema i zanimljivo područje ali (jeno velko ALI) kolko već naše vlade mudruju o fondovima ovim il onim i kolko su uopće uspjeli "sitniša" dobit ?!

Avatar Dr.HOUSE
Dr.HOUSE
11:45 03.02.2018.

Da nam je nekih 90 Ruža Tomašić u saboru! Ona bi kao premijerka bila Hrvatski Victor Orban,suverena i beskompromisna!

DU
Deleted user
11:26 03.02.2018.

RH novac može dobiti u vidu kredita, ove bajke da će Danac ili Njemac uplaćivati da RH razvija povjerovat ce naivni. Oni tiskaju papir i time porobljuju narode, nikakve garancije nema za vrijednost eura ili dolara. Nekad je to biloo zlato ali onda.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije