Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ruža Tomašić popustila HSS-u, na listi za Europarlament bit će iza Marijane Petir

Potpunu listu HDZ će predstaviti do nedjelje, još se ne zna tko će biti nositelj liste, ali sigurno na njoj neće biti Kolinda Grabar-Kitarović
10. ožujka 2014. u 19:14 14 komentara 1213 prikaza
Ruža Tomašić i Marijana Petir
Foto: Nikola Čutuk/pixsell

Ruža Tomašić, šefica HSP-a AS, bit će šesta na listi HDZ-a za euroizbore, a Marijana Petir (HSS) peta. Kompletnu listu HDZ će predstaviti do nedjelje, a na predsjedništvu krajem tjedna lista bi trebala biti konačno utvrđena. Završena je tako saga s pitanjem koje su nametnuli europučani – može li R. Tomašić biti na listi HDZ-a ili ne. Još je nepoznato tko će od HDZ-ovaca biti nositelj liste, a posve je sigurno da na njoj neće biti Kolinda Grabar-Kitarović.

– R. Tomašić nije poput Marine Le Pen, Geerta Wildersa ili Nigela Faragea. Ruža nije protiv Europe, pa zašto onda ne bi bila na istoj listi s HDZ-om – kaže Doris Pack, njemačka europarlamentarka iz redova pučana. Ona smatra da dužnosnici unutar Europske pučke stranke (EPP), pa ni sam predsjednik Joseph Daul, nisu bili dovoljno svjesni činjenice da je u Hrvatskoj, za razliku od mnogih drugih država EU, moguće sklapati predizborne koalicije.

– Ne trebamo se miješati u različite izborne sustave. Hrvati trebaju odlučiti o tome – dodaje D. Pack.

>> Ruža Tomašić i Hrg dogovorili sve s HDZ-om za euroizbore

A1 izdvaja za Vas

 • PeroDZG:

  I bez Kolinde ova lista je europski gledano najjiskusnija, pa je za očekivati da će ponovno svi glavni mediji izbjegavati sudjelovati u kampanji

 • Avatar comparator
  comparator:

  Izgleda da nekima nije po volji demokrascija i žele ju modificirati. Imam neodoljiv osječaj da nam političare biraju po svojoj želji i malo po malo oblikuju poredak prikladan stvaranju balkanske regije. Mediji su već okupirani a novinari pomno birani lijevičari ... prikaži još! ili tek stasali klinci koji nemaju vlastiti stav. Neke novinare već poljevaju govnima i vjerujem s pravom.

 • margaritas:

  slaze se pobjednicka lista za eu izbore bravo karamarko