Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROIZBORI

Ruža Tomašić popustila HSS-u, na listi za Europarlament bit će iza Marijane Petir

Ruža Tomašić i Marijana Petir
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
10.03.2014.
u 19:14

Potpunu listu HDZ će predstaviti do nedjelje, još se ne zna tko će biti nositelj liste, ali sigurno na njoj neće biti Kolinda Grabar-Kitarović

Ruža Tomašić, šefica HSP-a AS, bit će šesta na listi HDZ-a za euroizbore, a Marijana Petir (HSS) peta. Kompletnu listu HDZ će predstaviti do nedjelje, a na predsjedništvu krajem tjedna lista bi trebala biti konačno utvrđena. Završena je tako saga s pitanjem koje su nametnuli europučani – može li R. Tomašić biti na listi HDZ-a ili ne. Još je nepoznato tko će od HDZ-ovaca biti nositelj liste, a posve je sigurno da na njoj neće biti Kolinda Grabar-Kitarović.

– R. Tomašić nije poput Marine Le Pen, Geerta Wildersa ili Nigela Faragea. Ruža nije protiv Europe, pa zašto onda ne bi bila na istoj listi s HDZ-om – kaže Doris Pack, njemačka europarlamentarka iz redova pučana. Ona smatra da dužnosnici unutar Europske pučke stranke (EPP), pa ni sam predsjednik Joseph Daul, nisu bili dovoljno svjesni činjenice da je u Hrvatskoj, za razliku od mnogih drugih država EU, moguće sklapati predizborne koalicije.

– Ne trebamo se miješati u različite izborne sustave. Hrvati trebaju odlučiti o tome – dodaje D. Pack.

>> Ruža Tomašić i Hrg dogovorili sve s HDZ-om za euroizbore

Komentara 14

PE
PeroDZG
20:45 10.03.2014.

I bez Kolinde ova lista je europski gledano najjiskusnija, pa je za očekivati da će ponovno svi glavni mediji izbjegavati sudjelovati u kampanji

Avatar comparator
comparator
20:33 10.03.2014.

Izgleda da nekima nije po volji demokrascija i žele ju modificirati. Imam neodoljiv osječaj da nam političare biraju po svojoj želji i malo po malo oblikuju poredak prikladan stvaranju balkanske regije. Mediji su već okupirani a novinari pomno birani lijevičari ili tek stasali klinci koji nemaju vlastiti stav. Neke novinare već poljevaju govnima i vjerujem s pravom.

MA
margaritas
21:07 10.03.2014.

slaze se pobjednicka lista za eu izbore bravo karamarko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije