Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Ruža Tomašić: Moramo se odreći komunističkog nasljeđa koje se propagira i u ovom domu

Ruža Tomašić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
13.12.2017.
u 22:13

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić istaknula je da nacistički i fašistički simboli ne smiju biti dobrodošli u javnom prostoru

Na plenarnoj sjednici u Strasbourgu danas se raspravljalo se o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u cijeloj Europskoj uniji.

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić istaknula je da nacistički i fašistički simboli ne smiju biti dobrodošli u javnom prostoru.

– Moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bi građani postali u potpunosti svjesni grozota koje ta ideologija predstavlja i odrekli se njezina nasljeđa. Isto moramo učiniti i s komunističkim nasljeđem koje se, nažalost, nerijetko slavi i propagira, pa i u ovom domu. No, da bismo građane mogli uspješno uputiti na sve prednosti demokracije, moramo i sami vjerovati u nju. Europska unija u posljednjih je 20 godina više puta pokazala da priznaje demokratske procese samo onda kad joj se sviđa ishod – rekla je Ruža Tomašić.

– Pokušaj da se s europske razine mijenja nešto što nije prošlo kroz nacionalne parlamente također je izigravanje demokracije. Unatoč plemenitim namjerama, opasno je građanima slati poruku kako je u redu zaobilaziti procedure i nametati svoju volju bez demokratskog legitimiteta. To je, vjerovali ili ne, prvi korak prema novom totalitarizmu – dodala je.

Na kraju je istaknula činjenicu da je u ime komunističke ideologije živote izgubilo neusporedivo veći broj osoba nego u ime fašističke i nacističke ideologije te da smatra skandaloznim to da u navedenu raspravu nije uključen i komunizam.

Komentara 16

IL
ilijan1a
22:40 13.12.2017.

Ljevičari, neoliberali, legalisti jednako debili i kreteni.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:41 13.12.2017.

Bravo Ružo!🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

DU
Deleted user
22:47 13.12.2017.

upravo obratno..nacionalna svijest i socijalna osjetljivost..bi trebale biti vodilje..svake politike..je..da te rici..cudno izgledaju..pogotovo..kad se kaze..nacionalsocializam..zato ruzo.. neznam kojeg si ti i drugi hr eu parlamentarci..u zadnje vrime..opredjeljenja..glede okolnosti..parlamentiranja..zato..mogu samo predpostaviti..ali vrijeme ce pokazati.. nacionalsocializam prihvatljiviji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije