Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić:

'Predsjednica i premijer moraju zaštititi naš suverenitet na moru'

Ruža Tomašić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.04.2015.
u 12:01

Crna Gora godinama krši Protokol o privremenom režimu uz južnu granicu iz 2002., kaže Ruža Tomašić

Predsjednica i premijer moraju zaštititi naš suverenitet na moru, poručila je eurozastupnica i čelnica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić.

"Prije konačne odluke o istraživanju i vađenju nafte i plina u Jadranu Hrvatska mora razriješiti granični spor s Crnom Gorom koja godinama krši Protokol o privremenom režimu uz južnu granicu iz 2002. godine te prema odlukama svoje vlade iz 2011. i 2014. ima jasnu ambiciju koristiti hrvatske resurse. Apeliram na predsjednicu Republike Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Milanovića da se zajednički kao ustavni sukreatori vanjske politike pozabave ovim pitanjem i osiguraju poštovanje hrvatskog suvereniteta na moru u pojasu koji prema još uvijek važećem Protokolu nedvojbeno pripada Republici Hrvatskoj", poručila je Ruža Tomašić u priopćenju.

Dodala je i kako granični sporovi moraju biti riješeni prije ulaska nama susjednih država u Europsku uniju.

>> 'Želja građana da brak bude zajednica žene i muškarca nije izraz homofobije'

>> Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu Hrvatske konzervativne stranke

Komentara 5

ZU
ZUGZWANG
13:18 27.04.2015.

od ove vlade ne treba ništa očekivati. jedini dobar potez bit će ako podnesu ostavku i raspišu izbore, ako ne, moramo patiti pod njima još 6 mjeseci!

Avatar mirica19
mirica19
13:30 27.04.2015.

Pa Ružo premjera to ne zanima, a Predsjednicu skroz prozivaju da bi djelovala izvan svjih obveze i tko će onda...Vlada nam je katastrofalna, njih treba mijenjati, onda ćemo sve rješit.

PA
partizancina
13:06 27.04.2015.

pa i bosanci su hrvati kao i licani slavonci i zagorijevci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije