Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić:
Povratak na članak

'Predsjednica i premijer moraju zaštititi naš suverenitet na moru'

Crna Gora godinama krši Protokol o privremenom režimu uz južnu granicu iz 2002., kaže Ruža Tomašić

Komentari 5

ZU
ZUGZWANG
13:18 27.04.2015.

od ove vlade ne treba ništa očekivati. jedini dobar potez bit će ako podnesu ostavku i raspišu izbore, ako ne, moramo patiti pod njima još 6 mjeseci!

VL
Avatar mirica19
mirica19
13:30 27.04.2015.

Pa Ružo premjera to ne zanima, a Predsjednicu skroz prozivaju da bi djelovala izvan svjih obveze i tko će onda...Vlada nam je katastrofalna, njih treba mijenjati, onda ćemo sve rješit.

VL
PA
partizancina
13:06 27.04.2015.

pa i bosanci su hrvati kao i licani slavonci i zagorijevci

VL
Avatar mama mia
mama mia
18:29 27.04.2015.

Uf ala si ostarila ali još uvijek prodaješ zjake pa koliko partija si ti promjenila samo kako bi mogla laprdat

VL
Avatar kliker
kliker
18:59 27.04.2015.

Ustaške zločine proglašavaju koleteralnu štetu. može samo na Balkanu ::::::::::::::Zaklanu porodicu sa detetom hrvatski sud proglasio - kolateralnom štetom........................................Miroslavu Vukoviću iz sela Medari, kod Nove Gradiške, u toku operaciji Bljesak 1995. godine, pripadnici Hrvatske vojske, na zverski način ubili su su dva strica - Ranka i Milutina i njihove porodice. - Osim strica Ranka, ubijena je njegova supruga Anđelija, osmogodišnji sin Goran i šestogodišnja kćerka Gordana, posle čega je ova porodica potpuno nestala sa lica Zemlje - kaže Vuković Srni. Prvog maja 1995. godine, tokom akcije u kojoj su proterani Srbi iz zapadne Slavonije, Milanovog drugog strica Milutina zaklale su komšije Hrvati, kao i njegovu suprugu Cvijetu i sedmogodišnju ćerku Draganu. Sestre Radmila i Mirjana tužile Hrvatsku za ovaj zločin, ali je tužba odbijena, a žrtve proglašene "kolateralnom štetom" u ratu. Šta više, sud je doneo rešenje da im se oduzme kuća u kojoj su poklane porodice, pošto nisu imali novca da plate sudske troškove. Posle toga uložena je žalba Županijskom sudu u Slavonskom Brodu i kuća nije oduzeta, ali ovaj sudski postupak još traje, naglašava Vuković. Pripadnici Hrvatske vojske i policije su tokom Bljeska poubijali ukupno 28 meštana sela Medari - niko nije bio pošteđen, pa čak ni životinje: psi, mačke i kokoške. Hrvatske vojne i policijske snage napale su srpsko stanovništvo zapadne Slavonije 1. i 2. maja 1995. godine, kada je ova oblast bila zona pod zaštitom UN, takozvani sektor Zapad. Prema podacima Dokumentaciono-informacionog centra Veritas, u Bljesku je ubijeno ili nestalo 283 Srba, među kojima 57 žena i devetoro dece do 14 godina. Za zločine počinjene nad Srbima u zapadnoj Slavoniji, koja je bila pod zaštitom UN, niko nije optužen ni pred Haškim tribunalom, ni pred hrvatskim sudovima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.