Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski suverenisti

Ruža Tomašić: Dajte glas onome tko je radio za hrvatske interese

Tribina političke platforme Hrvatskih suverenista u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/3
15.03.2019.
u 23:14

Marijan Pavliček: Hrvatskoj je potrebna suverenistička politika u Europskom parlamentu. Protiv smo uvođenja eura jer je to prerano, a Hrvatska se krvavo izborila za svoju državu pa i nacionalnu valutu da bi je se tako lako odrekla

Iz Vukovara krećemo u pohod ne samo prema Bruxellesu nego prema promjenama u Hrvatskoj, poručeno je s javne tribine koja je večeras održana u Vukovaru. Tribinu je organizirala politička platforme Hrvatskih suverenista koju čine političke stranke Hrvatska konzervativna stranka (HKS), HRAST te građanske inicijative Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem.

- Hrvatskoj je potrebna suverenistička politika u Europskom parlamentu. Protiv smo uvođenja eura jer je to prerano, a Hrvatska se krvavo izborila za svoju državu pa i nacionalnu valutu da bi je se tako lako odrekla. Potrebno je oštrije nastupiti prema Srbiji i njenom pristupu Europskoj uniji dok god se ne riješe sva otvorena pitanja, od granica do pitanja nestalih, povrata kulturnog blaga i ratne odštete, rekao je predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

Govoreći pred okupljenim građanima dodao je kako je eurozastupnica HKS-a Ruža Tomašić najaktivnija zastupnica koja je pokazala kako se za Hrvatsku bori u Europskom parlamentu. Siguran je kako će poslije europarlamentarnih izbora imati barem jednoga eurozastupnika i da će to biti upravo Ruža Tomašić.  

Na tribini je bila i europarlamentarna zastupnica i potpredsjednica HKS-a Ruža Tomašić koja je Vukovarce da daju glas “onome tko je radio za hrvatske interese, onome tko nije išao u Bruxelles po mišljenje nego sa svojim mišljenjem”.

- Radom sam se dokazala kao najaktivnija europarlamentarka. ljudi mi vjeruju i ja vjerujem ljudima te zajedno možemo puno toga postići, rekla je Tomašić. Još jednom je podsjetila na zakon o višegodišnjem upravljanju plavom ribom za koji je rekla kako od njega još uvijek nema ništa ali i da se boji kako bi bez moga utjecaja Talijani mogli završavati posao te sve otići u njihovu korist. U pitanju 10.000 radnih mjesta, rekla je Tomašić dodajući kako Hrvatska trenutno izlovljava oko 60.000 tona sitne plave ribe.

Napomenula je i da postoje namjere ograničenja po kojima bi svi skupa izlovljavali 50.000 tona što bi bilo pogubno za hrvatske ribare.

Na tribini u Vukovaru sudjelovali su i dopredsjednik HRAST-a Hrvoje Zekanović te umirovljeni general Željko Sačić.

Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri:

Komentara 21

OK
okolo
11:28 16.03.2019.

samo zajedno, samo ujedinjene sve pravaške, konzervativne, demokrščanske stranke predstavljaju respektabilnu snagu i prijetnju partiji..

JU
jukicam8
08:48 16.03.2019.

Ružo, hajde nabroji vas koji ste radili za Hrvatsku, valjda smo zato na dnu zbog vašeg dobrog rada.

DU
Deleted user
07:52 17.03.2019.

Hrvatsku trebaju voditi oni koji 1990 godine nisu postali hrvati i vjernici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije