Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum o dvojezičnosti

Ruža: Oni koji će reći da smo 'Srbofobi' nisu u 20 godina riješili probleme u Vukovaru

ruža tomašić
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
15.11.2013.
u 20:14

Od tri tisuće silovanih žena, samo su tri silovatelja osuđena, nestali nisu nađeni, sve što je pokradeno nije vraćeno. Nitko ne mrzi ćirilicu, ona je u toliko gradova po Hrvatskoj, nikome nikada nije smetala, kazala je Ruža Tomašić večeras u Rijeci

Rekli smo da ćemo po ulasku u EU postaviti pitanje gospodarskog pojasa, nije bilo razloga ne proglasiti ga, čak nam to preporučuju, tako štitimo okoliš, morsko dno, čuvamo riblji fond, zato me čudi premijerova reakcija – kazala je večeras u Rijeci Ruža Tomašić, europarlamentarska i predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević. Ondje je održana sjednica Predsjedništva stranke.

− Pitanje gospodarskog pojasa uvršteno je u dnevni red sjednice Hrvatskog sabora, no ako od toga ne bude ništa, onda ću javno upitati mjerodavne u Europskoj uniji – ako naš premijer neće zaštiti interese hrvatskih ribara, što možemo, odnosno što oni mogu napraviti, mogu li ga oni nekako pogurati ili natjerati da to učini – jasna je bila Tomašić. Na pitanje što misli zašto premijer to ne želi učiniti, Tomašić je kazala kako su se i sve dosadašnje Vlade nečega ili nekoga bojale. Moguće da se ne zamjerimo Talijanima, dodala je. Novinare je zanimalo imali kakvih informacija o povezivanju Pelješca. Tomašić je potvrdila kako se ponovno razgovara o mostu kao rješenju, no govori se o znatno povoljnijoj varijanti od one koju je ponudio IGH-a, ali se spominje i tunel kao mogućnost. Predsjednica HSP-a AS zagovara tunel kao najbolje i najjeftinije rješenje. Prednosti su, kazala je, što bi se svi dijelovi mogli izraditi u domaćim brodogradilištima, a cijena bi mu bila oko 80 milijuna eura.

Komentirala je i najavljeni referendum o dvojezičnosti.

− Svi oni koji se sada trude tko će više braniti dvojezičnost i tko će više reći da smo mi Hrvati "Srbofobi" nije se potrudio u 20 godina riješiti probleme u Vukovaru. Od tri tisuće silovanih žena, samo su tri silovatelja osuđena, nestali nisu nađeni, sve što je pokradeno nije vraćeno. Nitko ne mrzi ćirilicu, ona je u toliko gradova po Hrvatskoj, nikome nikada nije smetala. Zašto su se baš zainatili da u Vukovaru bude ćirilica, zašto se ne zainate u rješavanju problema u Vukovaru, onda bi ćirilica naknadno došla i niko se ne bi ljutio. Sve u svoje vrijeme, ćirilica da, ali jednoga dana – rekla je Tomašić, a na pitanje kako će glasati na referendumu o braku, kratko je odgovorila kako će glasati "za" jer drži da je obitelj stup društva.

− Istospolne zajednice ne gube ništa, one nemaju i neće imati institut braka, ne znam zašto se podigla prašina, možda nije ni trebao biti referendum, i dalje će biti kao što je bilo i dosada – zaključila je. Glavni tajnik stranke Pero Ćorić je istakao kako intenzivno rade na snaženju stranke, provode unutarstranačke izbore kako bi bili spremni za europarlamentarne izbore, predsjedničke izbore i izbore za 8. saziv Hrvatskog sabora. Zadovoljni su dosada postignutim, ali tu njihove ambicije, kazao je Ćorić, ne staju. Istakao je kako je HSP AS već okupio preko 70 posto ljudi koji dosada nisu bili politički opredjeljeni, a uglavnom se radi o mladima i obrazovanima.

− Naš završni cilj je ne samo sačuvati pravaštvo, nego mu i vratiti staru slavu koju taj politički svjetonazor i zaslužuje. Naša je obaveza prema građanima, oni to očekuju, žurno trebaju - smijeniti aktualnu nesposobnu, antihrvatsku i antikršćansku vlast - kazao je Ćorić. Naglasio je kako nemaju nikakvu političku iluziju da mogu sami.

− Da bi pobijedili crvenu neman, na tragu našeg pravaškog okupljanja, zatomili smo svoje parcijalne interese i prihvatili poziv HDZ-a i drugih demokršćanskih stranaka da zajednički stvorimo jednu osovinu, domoljubnu koaliciju koja će imati dovoljno političke snage i znanja ne samo da pobijedi aktualnu vlast nego i da donese dobrobit građanima Hrvatske - zaključio je Ćorić.

Komentara 25

Avatar bledehund
bledehund
20:58 15.11.2013.

da je barem više ovakvih žena u hrvatskoj

Avatar bledehund
bledehund
20:51 15.11.2013.

davore kaj ti nije jasno beba , vi ste nas okupirali , mi smo vas "razbucali" , i to je to..

Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
21:08 15.11.2013.

super je ovaj novi forum...nema više srpskih trolera i spamera !...ODLIČNO !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije