Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni teritorij

Ruski predsjednik Medvedev izazvao diplomatski skandal

Medvedev
AFP
01.11.2010.
u 14:05

Dimitrije Medvedev posjetio je Kurilsko otočje, oko kojeg se desetljećima spore Rusija i Japan.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev posjetio je Kurilsko otočje, oko kojeg se spore Rusija i Japan. Njegov posjet je odmah izazvao prosvjed Japana. Ovo je prvi posjet nekog ruskog čelnika spornom otočju, prenosi agencija FENA.

Japanski premijer Naoto Kan posjet je nazvao vrlo žalosnim, a službeni Japan je najavio kako će uručiti prosvjednu notu.

Kurile čini 56 otoka, koji se protežu od Kamčatke do sjeverne japanske obale i nalaze se pod ruskom vlašću, ali Japan četiri najjužnija od njih, među kojima je i Kunashiri, smatra svojim teritorijem, navodi FENA.

Komentara 29

OB
-obrisani-
19:20 01.11.2010.

OD ATINE PA DO TRSTA KRSTIĆE SE SA TRI PRSTA !

MM
Mladen Miletić
14:20 01.11.2010.

Dimitrije Medvedev i Diplomatski skandal ? Kako mnogi zapadnjaćki osvajači lete potajno u polu osvojene države koa Afganistan ili Irak kada bombaju nema skandala tko je tu budala ? Kada amerikanci i drugi pomagači posranci lete u KOSOVO kao Hrvatirvati na primjer oni su pošten svjet ne izazivaju diplomatski skandal. Trebali bi i Rusi baciti po koju atomsku na glave nekih glupih i onda to nebi više bio medvjeđi skandal. nego bi bili im prijatelji i saveznici...

LI
lija11
16:32 01.11.2010.

TO je gladna nacija ko i Srbi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije