Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ruski portal objavio ime trećeg pripadnika GRU-a osumnjičenog za trovanje

Moskva je ponovno odbacila bilo kakvu upletenost u trovanje, nakon što je Britanija identificirala dvojicu muškaraca
10. listopada 2018. u 22:11 2 komentara 148 prikaza
Foto: Simon Jones/News Syndication/PIXSELL

Ruski portal Fontanka objavio je u srijedu ime trećeg pripadnika ruske vojne obavještajne službe GRU, Sergeja Fedotova, osumnjičenog za pokušaj ubojstva bivšeg špijuna Sergeja Skripala u gradu Salisburyju u Engleskoj.

Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov Trovanje Sergeja Skripala Televizijski intervju s dvojicom 'turista' u Salisburyju nasmijao Ruse, ali i potaknuo sumnju

Novinski portal piše kako je Fedotov posjetio Veliku Britaniju 2016., 2017. i 2018. te napustio zemlju 4. ožujka ove godine, istoga dana kao i još dvojica pripadnika GRU-a čija su imena ranije objavljena.

Skripal i njegova kći Julia pronađeni su u nesvijesti na klupici u Salisburyju istog datuma, a slučaj je potaknuo najveće zahlađenje diplomatskih odnosa Istoka i Zapada još od Hladnog rata.

Velika Britanija tvrdi da su otrovani novičokom, vojnim nervnim otrovom koji je proizveden u Sovjetskom Savezu te je optužila dvojicu muškaraca za koje tvrdi da su pripadnici GRU-a za provođenje napada.

Osumnjičenici za trovanje Skripala 'NISU KRIMINALCI' Putin o osumnjičenicima za trovanje Skripala: Znamo tko su oni, pronašli smo ih

Moskva je ponovno odbacila bilo kakvu upletenost u trovanje, nakon što je Britanija identificirala dvojicu muškaraca.

Prošli mjesec je Telegraf objavio da je britanska policija identificirala trećeg ruskog člana obavještajne službe za kojega vjeruju da je proveo izviđačku misiju prije pokušaja ubojstva Skripala. Ime mu tada nije bilo objavljeno.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Lujo123:

    još uvijek čekam da englezi pokažu dokaze kak je Sadam Husein imal oružja za masovno uništenje kaj im je bil izgovor za napad, pljačku i uništenje Iraka. U tom pljačkaškom pohodu ubili su ne 2 špijuna, već (između ostalog) i ... prikaži još! 200000 (dvijestotisuća) iračke djece!

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    englezi optužuju bez ikakvih dokaza, sve su to ipak špekulacije političara, dok policija nema nikakvih dokaza, i to javno objavljuju! što mislite da su englezi koje su rusi pred 4 godine uhvatili 200 m od kremlja da su postavili u ... prikaži još! kamen kamere i mikrofone bili turisti? netko brzo zaboravlja ovakve stvari, ali neki pamte i znaju ih povezati. špijunaža će uvijek postojati. a trovanje je i dalje enigma, jer se otrovani nikad poslije navodnog (ipak navodnog...) nisu pojavili u javnosti, već ih skrivaju, što budi jednu malo žešću sumnju u pravu prirodu ovih događaja. dvostruki špijun otrovan... jako me to zanima, baš kao snijeg od prošle zime.