Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIZIRAO KREMLJ

Ruski oporbenjak proglašen krivim za širenje lažnih informacija: Govorio o Buči, prijeti mu do 15 godina zatvora

FILE PHOTO: Russian opposition politician Ilya Yashin attends a court hearing in Moscow
Foto: LEV SERGEEV/REUTERS
1/3
09.12.2022.
u 13:17

Rusija je donijela nove zakone nakon invazije na Ukrajinu 24. veljače koji predviđaju zatvorske kazne do 15 godina za širenje lažnih informacija o vojsci

Ruski oporbeni političar Ilja Jašin proglašen je u petak krivim za širenje "lažnih informacija" o vojsci, izvijestile su ruske novinske agencije. Iako su tužitelji tražili devetogodišnju kaznu za Jašina, vijećnika okruga Moskve, osuđen je na 8,5 godina zatvorske kazne.

Jašinu se sudilo zbog videa objavljenog u travnju na YouTubeu u kojem je raspravljao o dokazima koje su zapadni novinari otkrili o ruskim ratnim zločinima u Buči i bacio sumnju na verziju službene Moskve da su takvi izvještaji izmišljeni kao "provokacija" protiv Rusije.

Rusija je donijela nove zakone nakon invazije na Ukrajinu 24. veljače koji predviđaju zatvorske kazne do 15 godina za širenje lažnih informacija o vojsci.

U svojoj završnoj izjavi sudu ovog tjedna, Jašin se izravno obratio predsjedniku Vladimiru Putinu, opisujući ga kao "osobu odgovornu za ovaj pokolj" i tražio od njega da "zaustavi ovo ludilo".

>> VIDEO Putin potvrdio da gađaju energetsku infrastrukturu u Rusiji

Komentara 2

DU
Deleted user
15:21 09.12.2022.

jedan od rijetkih razumnih ljudi u zemlji tame,diktature i ispiranja mozga. vjerovatno ce ga poglavica 'anestezirati' cijankalijem ili nekim slicnim 'vitaminom'

KR
KrešimirToromanović
10:17 10.12.2022.

On nije bio u Buci i nista nije vidio, znaci citao je iz SMI i povjerovao antiruskoj propagandi, i do toga momenta jos kriminala nema. Kriminal nastaje kada on tu antirusku propagandu prtenosi daljepo Rusiji i pokusava da stvori razdor medju samim rusima u Rusiji. Za tako nesto se otkidaju i noge i ruke i cupa jezik. Nije vam to LBGT skupina nego ruska drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije