Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVRGAVANJE PUTINA

Ruski milijarder i vlasnik NBA Netsa novi Putinov suparnik

Mikhail Prokhorov
AFP/PIXSELL
12.12.2011.
u 17:43

Prohorovu ovo nije prvi pokušaj osvajanja vlasti. Ranije je bio član stranke Ispravna stvar čiji su interesi naginjali ka gospodarskom sektoru, a iz nje je izbačen u rujnu jer su mu stratezi u Kremlju zamjerili loše političke odluke.

Ruski milijarder Mikhail Prohorov, vlasnik košarkaškog kluba New Jersey Nets iz NBA lige, objavio je u ponedjeljak da će osnovati novu stranku s ciljem da na predsjedničkim izborima koji bi se trebali održati u ožujku 2012. godine u Rusiji pobijedi i svrgne s vlasti Vladimira Putina, izvijestio je USA Today.

Bogataš koji je imetak stekao investicijama u trgovinu metalima i zlatom izjavio je na konferenciji u Moskvi kako je ovo najvažnija odluka u njegovu životu te da će kampanju usmjeriti na pitanje poboljšanja statusa ruske srednje kase i istodobno izbjeći pretjerano kritiziranje Putinove vladavine. Prohorovu ovo nije prvi pokušaj osvajanja vlasti. Ranije je bio član stranke Ispravna stvar čiji su interesi naginjali ka gospodarskom sektoru, a iz nje je izbačen u rujnu ove godine kad su mu stratezi u Kremlju zamjerili loše političke odluke.

Objava je uslijedila kao reakcija na proteste koji su zadnjih tjedan dana eskalirali diljem Rusije i kojima građani traže odlazak premijera i bivšeg predsjednika Vladimira Putina s političke scene optužujući ga da je namjestio rezultate parlamentarnih izbora u kojima je pobjedu odnijela njegova stranka Ujedinjena Rusija. Putinov glasnogovornik za medije Dimitry Peskov izjavio je kako Prohorova kandidatura nije iznenađujuća te kako ''svatko tko ima konstitucionalno i legalno pravo kandidirati se na predsjedničkim izborima može to učiniti''.

Komentara 10

OB
-obrisani-
18:31 12.12.2011.

još jedan koji želi \"dobro\" rusima hahahaha

OB
-obrisani-
18:33 12.12.2011.

ono pokušali su sa šahistom pa ne ide, sad če sa bratom od Hodorovskog i šahiste, eeee rusi kome vi dozvolite da se uopće pojavi u Rusiji

OB
-obrisani-
18:36 12.12.2011.

rusi zabranite ulazak ovakovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije