Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jači nego ikad

Rusiju i SAD žele posvaditi Trumpovi protivnici

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
15.12.2017.
u 22:07

Predsjednika Putina prema posljednjim anketama podržava gotovo 80 posto Rusa

Ruski predsjednik Vladimir Putin već je tradicionalno krajem godine održao maratonsku konferenciju za novinare na kojoj je satima odgovarao na pitanja.

Jučerašnje druženje Putina i medija trajalo je više od tri sata, a već prema običaju većina upućenih pitanja bila je “po mjeri” ruskog predsjednika.

Na izbore kao nezavisni

Svjetsku javnost najviše su, naravno, zanimale teme vezane uz rusku vanjsku politiku i djelovanje Moskve diljem svijeta, odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama i predsjednikom Donaldom Trumpom te nadolazeći predsjednički izbori u Rusiji. Kako bi otklonio bilo kakve sumnje o svojem budućem pohodu na Kremlj, Putin je nedvosmisleno potvrdio svoju namjeru za novi šestogodišnji mandat istaknuvši da će se u utrku za predsjednika uključiti kao nezavisni kandidat.

Vladimir Putin
1/15

– Nadam se da će me poduprijeti više političkih stranaka. Ruski politički sustav mora biti kompetitivan, no oporba nema jakog protukandidata jer samo puno viču, a malo toga nude narodu – poručio je ruski predsjednik.

Putina prema posljednjim anketama podupire gotovo osamdeset posto građana pa se može očekivati uvjerljiva pobjeda čovjeka koji već gotovo dva desetljeća upravlja Rusijom.

Osim o izborima, koji će se održati 18. ožujka, Putin je još jednom ponovio uspjeh intervencije u Siriji i jačanje ruskog utjecaja u svijetu.

Na pitanje o odnosima sa SAD-om i predsjednikom Trumpom Putin je odgovorio da sve neistine koje se spominju vezano uz navodno rusko uplitanje u američke izbore dolaze od Trumpovih protivnika, ne želeći ipak ocjenjivati dosadašnje poteze američkog predsjednika iako je odgovor bio više nego znakovit.

Rast domaće potrošnje

– Nije na meni da ocjenjujem rad predsjednika. To je na biračima, na američkom narodu.

Objektivno možemo uočiti neke važne rezultate, čak i u tako kratko vrijeme.

Pogledajte rast tržišta, to je poruka investitorima. Svaka čast Trumpovim protivnicima, ali to je objektivna činjenica – kazao je Putin.

Ruske je novinare od svjetskih poteza ipak više zanimao Putinov plan za nagomilane unutarnje probleme.

– Izdržali smo međunarodne sankcije kao i oštar pad cijene energenata. Gospodarstvo nam se sve više oslanja na domaću potrošnju, a ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo i obrazovanje te rast plaća građanima svakako su nam prioritet – zaključio je Putin.

 

Komentara 5

NE
Neutralac
22:22 15.12.2017.

Pa naravno... Naslov je tocan.... to je vrlo jasno do sada....

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
04:57 16.12.2017.

Prvo Putin je predsjednik a Trump je ZidovskoSaudijski pijun (masonsk)i. Kad je njegova kcerka odbacila krscanstvo i prihvatila Judaism on je odabran da ce biti predsjednik (glasnogovornik) .Americani (jadni) glasaju I cekaju u linijama (dangube)da daju glas za koji se racuna kao 0.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije