Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKO MEGAFONA

Sirijska vojska poziva preostale pobunjenike i civile: Napustite razrušeni dio Alepa

Alep
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.12.2016.
u 11:50

"Očekuje se ulazak vojske u Alep i čišćenje tog područja nakon što ga borci napuste"

Sirijska vojska pozvala je danas posljednje preostale pobunjenike i civile u Alepu da napuste razrušeni, istočni dio grada, prenosi AFP pozivajući se na vojni izvor.

"Očekuje se ulazak vojske u Alep i čišćenje tog područja nakon što ga borci napuste", rekao je spomenuti izvor.

Po njegovim riječima, vojnici su preko megafona pozvali preostale pobunjeničke borce i civile koji žele otići da napuste istočne dijelove grada. Do sada je, kako govore podaci Crvenog križa, istočne četvrti Alepa napustilo najmanje 25.000 ljudi. Glasnogovornica Crvenog križa Ingy Sedky je dodala da ih još "na tisuće" čeka da ih se autobusima prebaci iz istočnog dijela grada.

Evakuacija ljudi iz Alepa rezultat je dogovora Turske i Rusije postignutog prošli tjedan. Dogovor da se civilima i borcima dopusti odlazak iz posljednjeg uporišta pod kontrolom sirijske oporbe omogućuje vladi da proglasi potpunu kontrolu nad Alepom.

Vladine snage pokrenule su sredinom studenoga veliku ofenzivu na Alep i do sporazuma o evakuaciji već zauzele više od 90 posto područja grada. Od izbijanja rata u ožujku 2011., u Siriji je poginulo više od 310.000 ljudi.

>> Rusija, Iran i Turska kroje sudbinu Sirije bez SAD-a

Ključne riječi

Komentara 2

RI
rikavac
17:59 20.12.2016.

Sta ce sa agentima americkim sto se skrivaju u Alepu sta kad ih uhvate? Zato se Ameri boje da se ne uhvati neki od agenata da ne isprica sve i koje to zapoceo i zbog cega.

Avatar Cinco
Cinco
14:09 20.12.2016.

Nije Sirijska vojska nego SAA - Sirijska arapska vojska. Nekima je to nebitno, ali mnogima u Siriji je bitno. Iako je Assad sekularist, on je veliki arapski šovinist. Zato neće nikad privući Kurde i druge narode u Siriji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije