Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO ORUŽJE

Rusija testirala novu raketu koja može uništiti zapadne satelite

27.11.2020.
u 18:23

To razorno oružje državna televizija identificirala je kao oružje ruskog predsjednika Vladimira Putina za uništavanje američkih gradova u slučaju nuklearnog rata

Rusija je uspješno testirala novu raketu sposobnu uništiti zapadne satelite te još jedno oružje koje će se koristiti u američkim gradovima u slučaju nuklearnog rata.

Sjedinjene države upozorile su da će prva testirana raketa biti sposobna uništiti zapadne satelite u niskoj zemljinoj orbiti.

S druge strane, Rusija je danas potvrdila uspješno probno lansiranje svoje nove hipersonične rakete Cirkon koja postiže brzinu od 9.650 kilometara na sat.

To razorno oružje državna televizija identificirala je kao oružje ruskog predsjednika Vladimira Putina za uništavanje američkih gradova u slučaju nuklearnog rata, piše Daily Mail. Nazvano je Mach 8 Cirkon ili Tsirkon.

 

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je novi video o potencijalnom satelitskom razaraču koji prikazuje prvu raketu koja je dizajnirana za zaštitu od zračnih i svemirskih napada. Lansiranje je provedeno na poligonu Sary-Shagan u Kazahstanu.

Međutim, nisu navedeni nikakvi detalji o performansama projektila na testu, niti o meti pa novo oružje ostaje obavijeno velom tajne.

Zapovjednik američkog svemirskog zapovjedništva John Raymond rekao je u travnju da takve ruske zemaljske rakete predstavljaju izazov za američke interese u svemiru. Potvrdio je da je ovaj ruski sustav sporosan uništavati satelite u niskoj Zemljinoj orbiti.

– Prijetnje američkim svemirskim sustavima i njihovim saveznicima stvarne su, ozbiljne i rastu – upozorio je.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar oxi
oxi
20:47 27.11.2020.

Kažu ovdje da je Zirkon Putinova raketa za uništavanje američkih gradova. Dobro da sam to pročitao, ja budala mislio da ova protubrodska raketa služi za uništavanje brodova.

MX
Mister X
21:38 27.11.2020.

To razorno oružje Američka državna televizija identificirala je kao oružje ruskog predsjednika Vladimira Putina za uništavanje američkih gradova u slučaju nuklearnog rata Rusijom. Kako to Tv.tvrdi jedno pak drugi eksperti tvrde ovakav scenarijo dovoljno je 7 ili 8 pogodak atomskimomskim i to ne na gradove zašto kad ima i lakših ogromnih ciljeva od čuvanih gradova .. Boje se da Rusi ne dođu na ideju da pogode atomskim radioaktivnim projektilima jezera rijeke koje napajaju sve mijunske gradove Amerike . Vulkanski prostor Jelowstone je takova opasnost da bi taj pogodak bio katastrofa ne smo za Ameriku nego možda i za sve nas ... ... Vojne ciljeve je teško sve je osigurano skriven o i u zemlji tajno skriveno podmornice rakete i sve skupa je suludi lov na pojedince koji se skrivaju kamufliraju po svim drugim državama koji mogu da odlete i dobro sakriju . Koliko preko pokla stoljeća masa Atomskog tog matorog naoružanja ima u izobilju a super je efikasno koja budala bi bila da kaže neka me maže ja neću njega oplesti muški ? Sa druge strane navodno da je i to istina prije nego rakete počnu da padaju na tlo gradove e vojne ciljeve Rusije moraju njihove da budu startane jer nema veće sramote kad ti unište sve još u dvorištu onda si tek pušač ... Zato se prati gleda šta koliko toga leti i prema kuda .

Avatar turskicobane
turskicobane
21:19 27.11.2020.

ovaj novinar pobrko rakete .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije