Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dimitrij Medvedev

Rusija spominje 'svjetski rat' ako izostane dogovor o Siriji

Dimitrij Medvedev
Reuters/PIXSELL
11.02.2016.
u 22:20

- Amerikanci i našu arapski partneri moraju dobro promisliti, žele li trajni rat? - rekao je Medvedev.

Ruski premijer Dimitrij Medvedev rekao je da bi sve svjetske sile trebale sjesti za pregovarački stol i dogovoriti kraj rata u Siriji "umjesto pokretanja novog svjetskog rata".

- Amerikanci i našu arapski partneri moraju dobro promisliti, žele li trajni rat? - rekao je Medvedev za njemački dnevnik Handelsblatt koji će izaći u petak. U takvom ratu pobjedu se ne bi moglo ostvariti brzo, prenosi Reuters, pozivajući se na njemački prijevod njegovih riječi, "osobito u arapskom svijetu, gdje se svi bore protiv svih". - Sve strane treba dovesti za pregovarački stol umjesto pokretanja novog svjetskog rata - rekao je Medvedev, dodavši kako SAD i Rusija moraju izložiti sve sukobljene strane pritisku kako bi osigurale prekid vatre.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier rekao je da se na sastanku velikih sila u Muenchenu treba postići "nekakav napredak" kako bi se sirijski mirovni pregovori održali na životu. - Ovdje nam treba nekakav napredak i siguran sam da to očekuju i svi moji kolege, ne samo ja - rekao je Steinmeier, napomenuvši kako nije jasno može li se u četvrtak postići dogovor o prekidu vatre. - Danas ćemo pokušati postići nešto što dosad nije uspijevalo, prije svega dostaviti više toga ljudima koji su prikliješteni u Siriji i povezati to s prvim koracima prema znatnom smanjenju nasilja - dodao je.

On je to rekao novinarima uoči sastanka Međunarodne skupine za potporu Siriji, koja okuplja 20-ak država, na kojem će se pokušati dogovoriti prekid vatre.

>>Rusija: Američki zrakoplovi bombardirali su Alep u srijedu

>>70 djece iz BiH roditelji odveli u Siriju, nitko ne zna što je s njima

Komentara 17

DI
dokazano.istinito
22:47 11.02.2016.

te su rjeci pominjao i gadafi, i slobodan milosevic , izgleda da su rusi svjesni u kojoj su opasnosti putin i rusija , a ovaj mali "dacic" mali putler je isto shvatio

JE
jelancic
22:51 11.02.2016.

rusi dolaskom putina na vlast i njegovim avanturama sa susjedima, te masakrom koji cini nad civilima i bolnicama sirije , dovest ce nas do toga

MO
mojski
23:01 11.02.2016.

putin je pametniji od milosevica i nikolica zajedno, on ce ici do kraja a susjede ce progutati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije