Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet novih država

Rusija proširila popis 'neprijateljskih država', na crnoj listi od sada i Hrvatska

Russian President Putin and Belarusian President Lukashenko meet in St. Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
22.07.2022.
u 10:46

Rusija je, objavila je tamošnja Vlada na Telegramu, proširila popis 'neprijateljskih država', a na njemu se našla i Hrvatska. Osim nas, na popisu su i Slovenija, Grčka, Danska i Slovačka.

Rusija je na popis ''neprijateljskih država'' dodala pet novih država, među kojima i Hrvatsku. Navode kako je to zbog ''neprijateljskih djelovanja protiv Rusije te protiv njenih diplomatskih i konzularnih predstavništava". Na popisu su uz Hrvatsku dodane Slovenija, Grčka, Danska i Slovačka

Neprijateljskim državama bit će ograničen angažman suradnika u ambasadama, konzulatima i državnim predstavništvima na teritoriju Rusije. 

Pored imena zemalja, popis koji je odobrila ruska vlada navodi broj osoba koje se nalaze na ruskom teritoriju s kojima diplomatske misije ''neprijateljskih zemalja'' i njihovi konzulati mogu sklopiti ugovore o radu. Za Grčku je, prema novom nalogu, određeno ograničenje od 34 osobe, za Dansku – 20, za Slovačku – 16. Hrvatska i Slovenija uopće neće moći zapošljavati djelatnike u svojim konzularnim uredima i diplomatskim predstavništvima.

"Popis koji je utvrdila vlada nije konačan i može se proširiti s obzirom na daljnja neprijateljska djelovanja država usmjerenih protiv ruskih predstavništava u inozemstvu", navodi se u priopćenju Vlade objavljenom na  ruskom Telegramu, a koji prenosi ruska državna agencija TASS

Na popisu je ukupno 48 država, uključujući sve države članice Europske Unije, Australiju, Kanadu, veliku Britaniju, Novi Zeland i Sjedinjene Države. 

 

Komentara 250

Avatar petrolio
petrolio
10:42 22.07.2022.

Čast nam je biti na neprijateljskoj listi nacista! Sad treba sve koji podržavaju neprijateljjsku rusiju protjerati iz Hrvatske u rusiju!

Avatar Storm95.
Storm95.
10:32 22.07.2022.

Tek od sad?! Pa šta su čekali? Dozvolu od Srbije 😏

DU
Deleted user
10:33 22.07.2022.

Pa zar nismo neprijateljska još od veljače?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije