Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVODE SE DOGOVORI

Rusija kaže da su se Kurdi počeli povlačiti sa sirijsko-kurdske granice

Rusko-afrički summit
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
24.10.2019.
u 13:14

Moskva je već rasporedila određen broj vojnih policajaca na tursko-sirijskoj granici po dogovoru postignutom u Sočiju u utorak.

Kurdske snage počele su se povlačiti iz područja u blizini turske granice u Siriji, rekao je u četvrtak zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Veršinin, a prenosi Interfax.

Rusija, bliska saveznica Sirije, kazala je u srijedu snagama sirijskih Kurda da se povuku s granice temeljem dogovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i turskog predsjednika Recepa Rayyipa Erdogana po kojem će se sirijske i ruske snage rasporediti na sjeveroistoku Sirije.

"Sa zadovoljstvom vidimo da se dogovori postignuti u Sočiju provode", rekao je Veršinin.

"Sve se provodi", rekao je.

Novinska agencija RIA ranije je izvijestila, pozivajući se na izvor iz ministarstva obrane, da će Rusija poslati još 276 vojnih policajaca i 33 pošiljki vojne opreme Siriji za tjedan dana. Moskva je već rasporedila određen broj vojnih policajaca na tursko-sirijskoj granici po dogovoru postignutom u Sočiju u utorak.

Rusko-afrički summit
1/7
Ključne riječi

Komentara 5

MP
miroslav.petkovic.7564
13:22 24.10.2019.

Hvala Rusiji stoje spasila Kurde.Ameri dali se petama vjetra. Rusi im rekli dase casno povuku. Turko nista nije dobio u Siriji. Morao je prihvatit svih deset Rus uslova tocaka..Amere vise nitko ne spominje kao da nikad nisu bili tu.Iako su puno ulozili dobitak nula. Takode prijatelji sirije nigdje ih i mojih domaci amerkanci.Vise ne komentiraju do jucer bili veci ameri od svih amera. Pouka za druge male narode. Rusi nikad ne napustaju svoje prijatelje.Za razliku od nasi umjetni prijatelja ni avion nam nisu dali kupiti.

DU
Deleted user
14:29 24.10.2019.

Bez da se bude rusofil trebalo bi se priznati da je Punin odradio ogroman diplomatski i vojni podvig preveslajući sve one koji su napravili monstruma zvani ISIL i htjeli uništiti Siriju najlaičkiju državu u arapskom svijetu... gdje kršćani su susjedi muslimanima i gdje ima puno različitih vjera, gdje svatko može da se obuče kako želi .... gdje su u parlamentu predstavnici svih naroda. gdje se još uvjek cijene male zajednice ...... itd itd .... mudri su govorili i znali kako će se sve rješiti na kraju .... prije 3 godine rekoh Europa će dobiti islamiste jer će pobjeći iz Sirije a Asad će ih istjerati .... Svakom svoje... nažalost sve je ovo bilo kreirano od monstruma zna se i odakle ...

Avatar nekakav
nekakav
13:23 24.10.2019.

i tako rusija staje na granicu sirije i turske, uskoro i na iračku granicu. onda se ide na jug, jordan... preostaje samo riješiti pitanje okupiranog golana. dal međunarodna zajednica pristaje na okupaciju tuđih teritorija? ako da, koji su uvjeti, a ako ne, zbog čega? ako se sve bazira na pravu jačega, onda uključite faktor vremena, i pristanite na činjenicu da će u nekom novom sukobu doći do značajnijih promjena granica. a jači uvijek klači, pa.... međunarodno pravo ne postoji. rusija izašla iz nekih organizacija, a najviše joj prigovaraju oni koji nisu u tim organizacijama! sve u svemu, zapad je odigrao jako loše, znamo da su morali inscenirati neku krizu da bi nastavili sa svojim politikama, al toliko grešku napraviti..?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije