Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Rusija želi rješenje u Agrokoru u interesu svih - uključujući i ruske banke'

Razgovori između Sberbanka i Agrokora se nastavljaju, rekao je Azimov novinarima na marginama Prvog međunarodnog Energetskog foruma EU-Rusija.
28. rujna 2017. u 13:24 10 komentara 1325 prikaza
Anvar Azimov
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Rusija želi da se situacija u Agrokoru riješi na zadovoljstvo svih strana, uključujući ruske banke Sberbank i VTB, izjavio je u Splitu ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.

Anvar Azimov ruski veleposlanik Azimov za Večernji: Ulaganjem u Agrokor uložili smo i u sigurnost Hrvatske

Razgovori između Sberbanka i Agrokora se nastavljaju, rekao je Azimov novinarima na marginama Prvog međunarodnog Energetskog foruma EU-Rusija, ne navodeći pojedinosti. Dodao je kako se nada da će hrvatska Vlada idućih dana pozabaviti odnosima posrnule hrvatske tvrtke i njezina najvećeg kreditora, ruske državne banke Sberbanka.

Anvar Azimov
1 / 12
Kulmerovi dvori

Sberbank u Hrvatskoj pokrenuo kazneni postupak protiv Todorića

"Želimo da se ovaj problem riješi u interesu svih strana, uključujući Sberbanku i VTB", istaknuo je. Dugovi Agrokora prema Sberbanku dosežu oko 1,1 milijardu eura. U kolovozu je Sberbank u Hrvatskoj pokrenuo kazneni postupak protiv osnivača i većinskog dioničara Agrokora Ivice Todorića.

Maksim Poletajev Bankari soliraju Rusi bijesni jer Sberbank kvari odnose s Hrvatskom

Predsjednik Uprave Sberbanka German Gref sredinom rujna kazao je banka da planira procesuirati i revizora koji je potvrdio Agrokorova falsificirana poslovna izvješća skrivajući obveze veće od jedne milijarde dolara. "Imamo velika potraživanja, kako u vezi sa shemom koju provodi hrvatska vlada, tako i prema menadžerima i revizorima same tvrtke. Putem suda vratit ćemo naš novac, ali to može potrajati", rekao je Gref.

Anvar Azimov
1 / 15
Ivan Todorić

Sberbank ne namjerava više financirati Agrokor

Prema njegovim riječima, Sberbank ne namjerava više financirati Agrokor. Gref je rekao i da se Sberbank u slučaju Agrokor prvi put suočava s tako velikom prijevarom. Dugovi Agrokora prema VTB-u, pak, dosežu 300 milijuna eura. U toj banci očekuju da će uspjeti naplatiti najmanje 50 do 60 posto duga posrnulog koncerna Agrokor.

"Nešto rezervi trebali bismo staviti na stranu jer ćemo sigurno imati gubitke. Mislim da će barem 50 do 60 posto duga biti naplaćeno. Hoće li biti moguće naplatiti i više, ovisi o brojnim faktorima", kazao je predsjednik uprave te banke Andrej Kostin početkom rujna na marginama jednog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

Anvar Azimov RUSKI VELEPOSLANIK 'Nadamo se da će ruske banke nastaviti pomagati Agrokoru kako bi se stabilizirala situacija' Ivica Todorić Lidija Kiseljak Todorićeva želja da ugrozi vladu i pokrene debatu nema temelja Herman Gref Herman Gref potvrdio: Sberbank ne odustaje od pune naplate
TARIK ČESTITAO
Odustao na pitanju za pola milijuna kuna: Biste li vi znali odgovor?
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
 • Avatar Feniks
  Feniks:

  Rusi se mislili obogatiti na Todoriću i na kamatama od 12%!

 • wice:

  Ma eto nisu znali za dugove moš misliti.KGB mafija.

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  koje mutikaši ovi rusi ako ovako nastave ni mi srbi im nećemo biti ravni