Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PRISTRANOSTI

Rusi za zatvaranje Haaškog suda jer je pristran i stroži prema Srbima

sergej lavrov
AFP/PIXSELL
18.01.2012.
u 14:18

Rusija je spremna pružiti pravnu pomoć Srbiji u slučaju vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata.

Haaški sud treba zatvoriti jer je pristran i stroži u postupcima prema Srbima u usporedbi s predmetima u kojima su optuženi pripadnici drugih etničkih grupa, smatra ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenosi Dnevni avaz. Prema pisanju ruskih medija, Lavrov smatra da je Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije ispunio svoju funkciju i to na način daleko od savršenog.

– Mi znamo da se u odnosu prema mnogim optuženicima, i to prije svega, ako ne i isključivo prema Srbima, primjenjuje nepravedno oštar pristup, a ponekad neobjašnjive istrage traju beskonačno dugo vremena – izjavio je ministar Lavrov te dodao da je Rusija spremna pružiti pravnu pomoć Srbiji u slučaju vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata.

Ključne riječi

Komentara 32

ZO
zo311052
14:53 18.01.2012.

Konačno se probudio \"BELI MEDVED\". Ojačao je ekonomski i odmah politički. U savezništvu još ima i zemlje B I K - a a pridružuje im se i Argentina. I sada \"nije vino pošto je bilo\". Nasuprot, zemlje NATO-a su ua su u krizi,ekonomskoj i ,odmah i politićkoj. Ameri napuštaju BAZE a Rusi ih grade. Videćete, sve će se okrenuti , naglavačke. Počinje se od Haškog tribunala. Potrebna je samo promena vlasti i u Srbiji. Onda se ide na provođenje Rezolucije 721 , itd.itd.

DU
Deleted user
15:18 18.01.2012.

Ocito je da Rusi citaju samo srpsku propagandu. Jer da se nepristrano informiraju znali bi da je Gotovina za NISTA, NISTA i opet NISTA dobio 40 godina, dok je Sljivancanin za pokolje u Vukovaru zapravo oslobodjen!!!! PLJUC

DU
Deleted user
14:44 18.01.2012.

Rusi tišina da vas ameri ne unište sa jednim avionom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije