Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR O ODNOSIMA

Rusi reagirali nakon Bidenove izjave da će 'Putin platiti cijenu', veleposlanik pozvan na konzultacije

US President Joe Biden delivers remarks on the Senate Passage of the $1.9 trillion coronavirus relief bill
Foto: Shawn Thew - Pool via CNP/DPA/PIXSELL
1/3
17.03.2021.
u 19:51

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je pozvalo svog veleposlanika Anatolija Antonova u Moskvu kako bi razgovaralo o budućnosti odnosa Rusije i SAD-a.

Rusija je u srijedu pozvala svog veleposlanika u SAD-u natrag u Moskvu radi konzultacija o budućnosti američko-ruskih odnosa, nakon izjava američkog predsjednika Joea Bidena da će Vladimir Putin "platiti cijenu" miješanja u izbore.

Biden je izjavio da će ruski predsjednik Putin "platiti cijenu" za navodno miješanje u izbore.

"Platit će cijenu, a kakve će biti posljedice vidjet ćete uskoro", rekao je Biden za ABC News.

Biden je svoje izjave izrekao nakon izvješća obavještajnih službi u kojem se potkrepljuju optužbe da iza miješanje Rusije u izbore stoji sam predsjednik Putin.

Rusija uzvraća da se radi o neutemeljenim optužbama.

Za Putina je rekao da ga "relativno dobro poznaje" te da je po njegovom iskustvu sa stranim čelnicima najvažnija stvar poznavati sugovornika.

Također je rekao da ne vjeruje da ruski čelnik ima dušu, a na upit da li misli da je Putin ubojica odgovorio je potvrdno. "Da, mislim to", rekao je Biden.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je pozvalo svog veleposlanika Anatolija Antonova u Moskvu kako bi razgovaralo o budućnosti odnosa Rusije i SAD-a. 

"Potez je osmišljen kako bi se osiguralo da se bilateralne veze ne pogoršaju nepopravljivo", navodi se u njihovu priopćenju.

"Glavna stvar za nas je utvrditi načine na koje narušeni rusko-američki odnosi koje je Washington doveo u slijepu ulicu posljednjih godina mogu biti popravljeni", rekla je u izjavi glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova.

Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjaćeslav Volodin rekao je da je "Putin naš predsjednik i napad na njega je napad na našu državu".

"Svojim izjavama, Biden je uvrijedio građane naše zemlje", dodao je taj bliski suradnik predsjednika Putina, u prvoj reakciji na izjave američkog predsjednika.

Ključne riječi

Komentara 29

CM
Crni_moj
20:34 17.03.2021.

Kad će gospon dobit nobelovu nagradu za mir, gdje zapelo. Koje reakcije svjetskih lidera bi bile da je ovo izrekao Trump

Avatar oxi
oxi
22:15 17.03.2021.

Na šta su ovi spali, da im ishlapljeli dementni starac bude predsjednik. Strašno😱

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
20:16 17.03.2021.

I Bidena predstavljaju kao nekog modernog političara s iskustvom. Pa s ovom izjavom je pokazao da je početnička b...a. To ni Trump nije radio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije