Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVALILI U STAN U BUČI

Rusi podmetnuli granatu u klavir 10-godišnjakinje, majka: 'Nisam mogla mirno spavati'

An external view of a building that normally houses a variety of businesses in Bucha
Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS
1/3
16.05.2022.
u 23:05

Iako je otkriće bilo šokantno, nije bilo iznenađujuće jer su od početka ruske invazije postojali brojni izvještaji o otkrivanju mina u Buči i drugim gradovima

Kada se Tatiana Monko nakon dva mjeseca vratila u svoj dom u Buči na periferiji Kijeva, zatekla ga je u ruševinama. Eksplozije su razbile prozore njenog stana, a gotovo sve što su posjedovali uništili su ruski vojnici koji su tamo živjeli dok su okupirali grad.

- Provaljeno je u stan, sve je bilo razbacano, mnoge stvari su oštećene i opljačkane - rekla je za Vice.

Vojnici nisu uništili klavir kojeg je svirala njezina 10-godišnja kći Darinka. Međutim, Tatiana je primijetila da su medalje i pehari, inače poslagani po klaviru, pomaknuti i pogrešno vraćeni.

Dok je Tatjana prelazila prstima po tipkama klavira, njih četiri ili pet se nisu pomaknule pa su pozvani specijalisti. 

- Dok su čistili klavir, čekali smo ispred stana. Kada su izašli iz stana, prijavili su da je u dječji klavir podmetnuta granata - navela je. 

Otkriveno je da je riječ o granati VOG-25P, koju koristi ruska vojska. Iako je otkriće bilo šokantno, nije bilo iznenađujuće jer su od početka ruske invazije postojali brojni izvještaji o otkrivanju mina u Buči i drugim gradovima, uključujući granate ostavljene u, primjerice, perilicama rublja.

- Nisam mogla mirno spavati nekoliko dana i ne razumijem kako su mogli staviti eksploziv u dječji klavir - navela je dodajući kako je potencijalna šteta za njezinu obitelj mogla biti smrtonosna.

- Darinka ima mlađeg brata od 6 godina, jako je voli i uvijek je s njom za klavirom. Zastrašujuće je i pomisliti kakvu su nepopravljivu tugu Rusi pripremili našoj obitelji - zaključila je majka. 

VIDEO Rusija zaprijetila Finskoj i Švedskoj: 'Nećemo to jednostavno prihvatiti. Sve će se radikalno promijeniti'

Komentara 13

DU
Deleted user
23:32 16.05.2022.

Ovakav uradak ne prolazi ni kod Mirka i Slavka.

Avatar Cohen
Cohen
09:37 17.05.2022.

Monstruozno.

PO
PontifexMaximus
10:28 17.05.2022.

Fascinantni su ovi naši ljevičari ili kako god već sebe nazivaju, pa gospodo, ako smatrate da je zapad toliko trul, lažljiv, nevaljan i kojekakav još, pa što vi gospodo radite ovdje, ako vam se to sve toliko gadi ovdje, pa put pod noge i u rusiju, kinu ili sjevernu koreju, tamo ćete osjetiti pravu demokraciju, tamo ćete spoznati 'pravu', i jedinu 'istinu' pod pokroviteljstvom centralnog komiteta, putina i sličnih, ali vi dok pljucate i blatite zapad, istovremeno uživate u svim njegovim blagodatima, ako to nije licemjerstvo neznam što je!?..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije