Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE POSREDOVATI

Rusi otkrili koju su poruku Kim Jong-una prenijeli Amerikancima

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
07.12.2017.
u 23:08

Lavrov je Tillersonu rekao da je neprihvatljiv i američki pritisak na ruske diplomate i medije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u četvrtak da Sjeverna Koreja želi izravno razgovarati sa Sjedinjenim Državama kako bi od njih dobila jamstva za svoju sigurnost, izvijestile su ruske novinske agencije. 

Lavrov je rekao da je s tom željom Sjeverne Koreje upoznao američkog državnog tajnika Rexa Tillersona s kojim se sastao na rubu konferencije Organizacija za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) u Beču, prenose agencije. 

"Znamo da Sjeverna Koreja iznad svega želi sa Sjedinjenim Državama razgovarati o jamstvima za svoju sigurnost. Spremni smo to podržati, spremni smo sudjelovati kako bismo olakšali te pregovore", rekao je Lavrov, kako ga je prenijela agencija Interfax.

"Našim američkim kolegama (uključujući) Rexa Tillersona, to smo prenijeli", rekao je ruski šef diplomacije.  

Rusko ministarstvo vanjskih poslova prenijelo je da je Lavrov upozorio Tillersona da su problem  američke vojne vježbe i agresivna retorika.

"Lavrov je još jednom istaknuo da su neprihvatljive  eskalacija napetosti, koja proizlazi iz američkih vojnih vježbi u području Korejskog poluotoka kao i agresivna retorika".

Ruski šef diplomacije pozvao je "na obnovu odgovornog postupanja kako bi se nuklearni problem na Korejskom poluotoku riješio isključivo diplomatskim sredstvima", stoji u izjavi ministarstva vanjskih poslova.

Lavrov je Tillersonu rekao da je neprihvatljiv i američki pritisak na ruske diplomate i medije, prenosi ministarstvo. 

"To uključuje pokušaje novačenja koje provode američke obavještajne službe", citira ministarstvo Lavrova.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un
1/9

Komentara 34

Avatar superhik74
superhik74
16:46 08.12.2017.

Nista od pregovora i normalno nista od rata, predobro je naoruzana Sjeverna Koreja da bi ih se itko usudio napasti jer bi ovi odmah odgovorili nuklearno, zato je to samo lajanje. Nista od pregovora jer bi to znacilo prestanak prijetnji a to je imperijalna politika zadnjih 100 godina, pa nema nikakve sanse da se promjeni

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:56 08.12.2017.

HDZ bi se trebao pohvaliti da nisu samo u Hrvatskoj ljudi gladni, ima toga i u Sjevernoj Koreji

DU
Deleted user
23:49 07.12.2017.

Trta Kim?Pregovarao bi? Mozda Amerika nije vise sto je nekad bila,ali je jos uvijek vojna velesila No.1.Americki saveznici u Aziju su uz podrsku SAD-a u stanju poraziti i Kinu,a ne malog Kima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije