Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritiziraju proces

Rusi: Hrvati, za vašu vizu treba 10 dana, a za Španjolsku samo tri!

TUI Russia&CIS,viza
TUI Russia&CIS
23.05.2013.
u 15:27

Ruski TUI, koji je lani doveo 14.932 turista, kaže da ovogodišnji plan od 20.858 zbog problema s vizama gostiju neće uspjeti realizirati

Ljetovanje u Turskoj i Španjolskoj u Rusiji se odlično prodaje, s velikim porastima u odnosu na lani, a planovi da se to ostvari i s Hrvatskom su, manje- više, izjalovili. Uvođenje viza, zbog ulaske Hrvatske u EU, obeshrabrili su mnoge ruske turiste, što su u Rovinju posvjedočili i predstavnici TUI-ja Russia&CIS. Lani su u Hrvatsku doveli 14.932 turista. Ove su godine planirali 20.858, a dogodine novi rast i 31.638 putnika.

- Sama viza ne predstavlja problem, no nažalost procedura je ta koja je stvorila probleme. Danas turisti odluku o putovanju donose u svem kraćem roku, ponekad i svega nekoliko dana prije polaska, a za dobivanje vize za Hrvatsku procedura u najboljem slučaju traje deset dana. Istovremeno, procedura dobivanja vize za Španjolsku, primjerice, traje svega traje tri dana. Stoga, moramo priznati da zbog problema s vizama nećemo ostvariti planirane brojeve u sezoni 2013. Ako se situacija ubrzo ne popravi, upitni su i svi daljnji planovi s destinacijom Hrvatska - upozorio je Chris Mottershead, predsjednik uprave TUI Russia & CIS.

Predsjednik uprave Gulliver travela, partnerske agencije ruskom TUI-ju Goran Hrnić, podsjetio je na veliki potencijal ruskog i ukrajinskog tržišta, koje je također pogođeno uvođenjem viznog režima.

- Sigurni smo da će naše nadležne institucije poduzeti sve kako bi se ova situacija riješila što je prije moguće - kazao je Hrnić. Za ovu se sezonu, međutim, već zakasnilo. Sve je izvjesnije da lanjski broj od oko 200.000 ruskih gostiju neće biti dosegnut. Samo je pitanje koliki će minus biti.

>>Prilika za Hrvatsku: Šef Vijeća Europe traži ukidanje viza za Ruse

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije