Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na Siriju?

Rusi: Dvije rakete ispaljene na istok Mediterana, SAD: Nismo mi!

Balistička raketa, portal
Reuters/PIXSELL
03.09.2013.
u 11:58

Sirijsko veleposlanstvo u Moskvi nema informacija o incidentu koji istražuje i NATO. Američki službenici izjavili su za CBS News da ni njihovi brodovi ni zrakoplovi smješteni na Mediteranu nisu ispalili nikakve rakete.

Ruski radarski sustav za upozorenje za raketni napad u Armaviru na jugu Rusije zabilježio je jutros lansiranje dviju balističkih raketa u Mediteranu, iz središnjeg dijela prema istočnoj obali tog mora, priopćilo je rusko ministarstvo obrane koje je o ovom događaju izvijestilo ruskog predsjednika Vladimira Putina. Prema podacima, rakete su lansirane u 10.16 sati prema lokalnom vremenu, prenose mediji. Obje rakete pale su u more, izvijestila je agencija RIA Novosti.

Sirijsko veleposlanstvo u Moskvi nema informacija o incidentu koji istražuje i NATO. Američki službenici izjavili su za CBS News da ni njihovi brodovi ni zrakoplovi smješteni na Mediteranu nisu ispalili nikakve rakete. Britanci su također objavili da rakete nisu njihove.

Nakon što su tvrdili da nemaju nikakvih saznanja o incidentu s raketama, prema pisanju RT-a, Izraelci su, navodno istaknuli da se radilo samo o vježbi. Reuters javlja da su Izrael i SAD izveli zajedničku vježbu. No, glasnogovornik američke mornarice ponovio je da rakete nisu ispaljene s njihovih brodova.

Rusija je prema sirijskoj obali, u istočnom Mediteranu, uputila izviđački brod.

Prema izvješćima ruskih novinskih agencija, ovaj događaj utjecao je i na financijska tržišta zbog straha o početku američkog napada na Siriju.

>>Napad na Siriju: Sve kontroverzije američke vanjske politike

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije