Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivničko-križevačka županija

Ruralni razvoj tema 22. Dana travnjaka

Županije
27.04.2018.
u 09:39

Manifestacija se održava od 4. do 6. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici, a u bogatom programu moći će uživati sve generacije

Ruralni razvoj tema je najveće poljoprivredne i sajamske manifestacije u Koprivničko-križevačkoj županiji – Dana travnjaka, koji će se od 4. do 6. svibnja održati na prostoru Sajmišta u Koprivnici. Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao značajna sajamska priredba u Hrvatskoj i Županiji na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva. S ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija osigurava besplatni izlagački prostor te predstavljanje svih izlagača u katalogu.

Prvi dan manifestacije tradicionalno je rezerviran za predavanja i prezentacije stručnih studija Visokog gospodarskog učilišta Križevci i školskih programa križevačke Srednje Gospodarske škole, dok je svečano otvorenje na rasporedu 5. svibnja, uz uručivanje nagrada najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka s područja Županije te najperspektivnijem mladom proizvođaču. U bogatom trodnevnom programu pripremljeni su sadržaji za sve dobne skupine pa će tako posjetitelji moći uživati u konjičkom turniru, nastupu kulturno-umjetničkih društava, Bambino kupu, natjecanju u ručnoj košnji, predstavljanju školskih zadruga itd.

- S Dana travnjaka želimo poslati poruku da je poljoprivreda jedan od oslonaca gospodarstva Županije i da imamo mnoge komparativne prednosti u odnosu na ostale krajeve. Od države očekujemo da poljoprivredi omogući mjesto koje zaslužuje - kazao je župan Darko Koren na prošlogodišnjem otvorenju manifestacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije