Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trump kao primjer

Rumunjska će premjestiti veleposlanstvo u Jeruzalem

Jeruzalem
Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS/PIXSELL
20.04.2018.
u 09:55

Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenadio je najavom u prosincu o premještaju američkog veleposlanstva u Jeruzalem. Gvatemala je slijedila taj primjer nekoliko tjedana kasnije

Rumunjska vlada odlučila je premjestiti u Jeruzalem veleposlanstvo svoje zemlje u Izraelu, slijedeći primjer SAD-a, izjavio je u četvrtak šef socijaldemokrata na vlasti Liviu Dragnea

"Odluka je donesena, počinju procedure", izjavio je Dragnea na radio-postaji Antena 3 dok nijedna službena objava vlade nije spomenula taj plan. 

Po šefu socijaldemokrata (PSD) koji igra odlučujuću ulogu u vođenju poslova izvršnog tijela, vlada premijerke Viorice Dancile usvojila je u srijedu navečer "memorandum o početku postupka premještaja veleposlanstva u Jeruzalem". 

Glasnogovornik vlade odbio je dati komentar. Taj je dokument usvojila vlada u odsustvu ministra vanjskih poslova Teodora Melescanua, u posjetu Tunisu. 

Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenadio je najavom u prosincu o premještaju američkog veleposlanstva u Jeruzalem. Gvatemala je slijedila taj primjer nekoliko tjedana kasnije. 

Rumunjska bi bila prva zemlja iz EU-a koja bi to učinila.

Ključne riječi

Komentara 8

DA
DarthVader
10:25 20.04.2018.

Bravo Rumunjska.

DU
Deleted user
10:12 20.04.2018.

I hrvatska ce preseliti veleposlanstvo kada to ucini preostalih 200 drzava u svijtu... ...mvp je samo sebi svrhi ....u njemu su zaposleni hrvati jugoslavenske provinijencije... ....veca je vrijednost placenih troskova za vodu vengo korist za drzavu hrvatsku i hrvate od mvp... ...reformirati i smanjiti ih za 2/3... ...ucinak isti....

Avatar intimus 500
intimus 500
12:51 20.04.2018.

bravo Rumunji ... imate petlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije