Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHERAN PRIJETI

Iran: Ako se SAD povuče iz nuklearnog sporazuma moguće su neugodne posljedice

Donald Trump
Chris Kleponis/DPA/PIXSELL
20.04.2018.
u 07:11

Američki predsjednik Donald Trump smatra da nuklearni sporazum sa Iranom ima ozbiljne nedostatke

Iran je upozorio SAD na moguće neugodne posljedice ukoliko se Amerika povuče iz nuklearnog sporazuma koji su Teheran i šest svjetskih sila postigli 2015. godine, objavila je u četvrtak iranska državna televizija.

"Iran ima nekoliko opcija ako SAD napuste nuklearni sporazum. Reakcija Teherana na američko povlačenje iz dogovora bit će neugodna", izjavio je iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif prilikom dolaska u New York.

Prema nuklearnom sporazumu, koji je Iran potpisao sa SAD-om, Francuskom, Njemačkom, Britanijom, Rusijom i Kinom, Teheran je pristao da ograniči svoj nuklearni program u zamjenu za ukidanje sankcija, od kojih je većina ukinuta u siječnju 2016.

No, američki predsjednik Donald Trump smatra da nuklearni sporazum sa Iranom ima ozbiljne nedostatke, te je Francuskoj, Njemačkoj i Britaniji dao rok do 12. svibnja da isprave te nedostatke, ili će se u protivnom SAD povući iz sporazuma.

Komentara 7

NE
Nepokolebljiv
08:40 20.04.2018.

To naravno nije prijetnja Irana Americi nego samo konstatacija da ce im (Irancima) opet biti tesko bez novaca!

GV
golub Vaso
08:42 20.04.2018.

satanjahu kroji američku politiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije