Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI PREVARANTI

Rumunje se sumnjiči da su u Hrvatskoj oprali 1,2 milijuna kuna

Županijski sud u Zagrebu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
11.12.2018.
u 11:53

Za trojicu je osumnjičenika određen jednomjesečni istražni zatvor

USKOK je pokrenuo istragu protiv pet rumunjskih državljana koje se sumnjiči da su u sklopu zločinačkog udruženja od različitih tvrtki i pojedinaca izvukli oko 1,2 milijuna kuna te ih oprali putem bankovnih računa u Hrvatskoj.

Događalo se to od lipnja 2017. do studenog 2018., a osumnjičeni su prvo u Rumunjskoj od za sada nepoznatih osoba pribavljali krivotvorene isprave na temelju kojih su otvarali račune u Hrvatskoj te na njih polagali novac koji potječe od različitih kaznenih djela, uglavnom prijevara.

U tom poslu koristili su se krivotvorenim osobnim iskaznicama Rumunjske, Slovačke, Francuske, Poljske, Češke i Estonije, a neslužbeno se doznaje da je organizator cijele te priče bio Apostol Marius Volintiru.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni istražni zatvor trojici osumnjičenika.

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Direkt
21:11 11.12.2018.

Pa gdje bi drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije