Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija
Povratak na članak

Rublja se urušava, tržište je u kaosu, a recesija je više nego izvjesna

Uzrok potonuću rublje je povezan s padom cijene nafte na globalnom tržištu čemu je pridonio SAD.

Komentari 108

BF
brkonja fra brkati
10:58 17.12.2014.

Ne samo da je u tijeku napad na rublju,nego je počeo napad na tursku liru.To je posljedica zaokreta Turske prema Rusiji u pogledu nedavnog energetskog sporazuma između dvije zemlje.Okrenu li Turci leđa SAD i NATO,nosonje će tek vidjeti što je to globalna glavobolja za njih.

VL
BF
brkonja fra brkati
11:01 17.12.2014.

Nije ovo rat protiv Rusije,nego je to globalni rat NWO i cionista protiv svih gojima koje su na zapadu okupirali. Kao trebali bi svi ginuti za njihov interes iza kojeg stoji bolesna pohlepa i želja za moći.Dosad su cijeli svijet opljačkali bez rada,kao paraziti na temelju štampanja novca bez pokrića.I tome mora doći kraj.Smrt neoliberalnom ciofašizmu,sloboda svim potlačenim narodima u dužničkom ropstvu.

VL
BF
brkonja fra brkati
11:46 17.12.2014.

Ciofašistička čizma prijedi slobodi svih naroda.Oni koji ovdje zagovaraju ciofašizam,vole nas sve skupa u dužničkom ropstvu.Oni robovlasnici,a mi svi robovi.Po tome se prepoznaju ciofašisti i njihovi sljedbenici.

VL
RA
Rangostar
14:06 17.12.2014.

Niska Ruska Rublja niska cjena njihovih primarnih sirovina,kako sad zemlje koje izvoze iste te sirovine održavaju visoku cijenu dok se sve to može kupit u Rusiji u pola cijene. Evo Australija npr izvještava da bi mogla ući u recesiju zbog niske Rublje. Ko je sad tu pametan ?

VL
TO
tomzag
10:31 17.12.2014.

Piše Bloomberg. Tu sam prestao čitati.

VL
KI
Kissinger
13:02 17.12.2014.

autor-zapadni mediji,nemam komentar!

VL
TH
thekurcula
10:39 17.12.2014.

Veoma dramatičan tekst. Nad Moskvom se ruši nebo, zaključiće nepristrasni čitalac. Naravno, takav se zaključak može izvesti samo ako se ne uoče neke pojedinosti iz teksta, ili iz konteksta, kao na primer da je Zapad u recesiji već 5 godinaa a Rusiji, kažu, preti recesija, ili recimo da se kaže da, nastavili li se ovakav trend da bi ruski DBP u sledećoj godini, umesto planiranih 4,7 % mogao pasti na 4,5 %, i sve to dok na Zapadu ne znaju šta je to rast DBP već 5 godina! Zemljo, otvori se!

VL
BF
brkonja fra brkati
10:53 17.12.2014.

Danas su se stvari već stabilizirale.U pozadini napada na rublju i rusko gospodarstvo je paralelni napad na usd i ciobankstere,koji su privatni vlasnici FED-a.To nije jednosmjerna,nego dvosmjerna ulica.Rusija,KIna i druge države BRICS-a polako izlaze iz dolarskog sustava.Ciobanksteri očajnički pokušavaju u Rusiji izazvati nezadovoljstvo građana ne bi li srušili Putina,ali teško da će uspjeti jer su Rusi samosvjesni i znaju tko im radi o glavi.Nakon što su im khazarski ciobanksteri pobili kraljevsku obitelj i nasilno uvalili boljševičku revoluciju i komunizam,ovaj puta takav scenarij neće proći,a pogotovo nekakve cionističke obojane revolucije.

VL
DU
Deleted user
10:40 17.12.2014.

Jučer se u moskovskim bankama 1 eur mogao kupiti za 100 rub, zvanični tečaj bio je 82 rublja. Prije 6 mj tečaj eura bio je 47 rublji,

VL
BF
brkonja fra brkati
11:44 17.12.2014.

B Kosa - Ukrajinu su okupirali cionisti.Zamisli predsjednik i premijer cionisti,a počeli im dovoditi i ministre u vladi iz drugih država.A rekao si da ima oko 10 milijuna Rusa u Ukrajini.Još nam objasni,kakav bi interes trebali imati Rusi u Ukrajini u odnosu na USA ,koje su Ukrajinu dovele u stattus svoje prčije.

VL
Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
14:01 17.12.2014.

Plaćeni antihrišćanski cionistički mediji u svojoj propagandi protiv Rusije . ništa novo , bitno je da u EU i USA upravo sada cvetuju ruže.... od onih rasnih u SAD do antislamskih u Nemačkoj, preko recesije u EU koja traje godinimainima ( kada u rusiji nije bilo ni r od recesije) , a sada je i Nemačkoj krenula upravo zbog uvedeni sankcija prema Rusiji a koje imaju ogroman bumerang efekat na Nemačku privredu i ostale članice da ne govorimo. ... pa ona stravična zaduženost SAD koja se više ne može održati , totalno slom petrodolara jer zemlje BRIKSA od 1 januar 2015 neće potpuno kupovati i prodavati ništa u dolarima ...jednom rečju HAOS vlada na zapadu ...ali je mejnstrim medijima najzanimljivije da predstave kako je eto u rusiji jako jako loše. Pa ništa lošije nego na zapadu ,a po nekim stvarima još kud i kamo bolje. Ono što je činjenica koju treba da istaknete ovde da će se ceo svetski monetarni i finansijski sistem potpuno uruširti najviše za dve godine tačnije do sredine 2017 i da će to biti okidač nagomilanih tenzija svake druge vrste , i početak trećeg svetskog rata. U to nema sumnje više ni malo. WW3 je počeo , što je i biskup Bergoglio konstatovao nedavno samo je pitanje u narednim mesecima kad će početi pravi oružani sukob kolosalnih razmera sa upotrebom nuklearnog u svog drugog oružja za masovna uništenja. A to sve upravo potiču oni koji su platili večernji list i masu drugih takozvanih novina da prenosi ovakve bljuvotine od vesti , lažno pokušavajući da satanizuju kako Putina tako i Rusiju .Ali avaj u tome neće uspeti . To danas jednostavno nije moguće. Pametnom dovoljno . Amin.

VL
PR
Protivcenzure
11:26 17.12.2014.

svega ovoga nebi bilo da amerika nije u ukrajnu dovela likove, potomke i sljedbenike a neke i original onih koji su sa nacistima ubijali sve pred sobom. nije 30000000 građana sssr-a ginulo od bombi nego od ruku susjeda. naravno da su rusi u ukrajni na to poludili. inače rusija je preživjela puno gore a ovaj pad je predviđen unaprijed

VL
Avatar abakus
abakus
10:58 17.12.2014.

Rusija je po važnosti drugo tržište EU za hranu i druge proizvode i procjene štete koju će EU godišnje pretrpjeti samo zbog sankcija Rusiji kreću se između 5 i 12 milijardi eura, ne računajući uopće gubitak radnih mjesta. Sankcije se mogu ukinuti, ali rušenje ruskog tržišta zbog igranja cijenama nafte i destabilizacija te zemlje mogli bi posljedice sankcija pretvoriti u trajne, što je vrlo loša vijest za EU. Ovo nije nešto čemu se treba radovati, pogotovo zato što u ovakvim potresima uvijek najviše stradaju mali ljudi. To oslanjanje na naftu umjesto da su se još prije trideset godina sva sredstva bacila u razvoj alternativnih izvora energije preskupo nas sve košta.

VL
Avatar korisnicko-ime
korisnicko-ime
11:16 17.12.2014.

To je te prolazna kriza Rusije, ali Rus te neće zaborviti. Vratiti će se to nama duplom mjerom..

VL
LU
LUD
12:21 17.12.2014.

sva sreca pa je hrvatska puna ekonomista i ekonomskih strucnjaka.jos kad bi hrvatska drzava imala ekonomiju...

VL
DU
Deleted user
11:11 17.12.2014.

Zapad se temeljito poduhvatio razmontiravanja Putina, a naglasak je dakako na financ. omči koju su stegnuli silovito. Ali, ako doista dođe do velike krize u RF i popratnih nemira - dobit će za vrat rasulo u nuklearnoj velesili i to kakvoj s mnogo mogućih implikacija, počevši od toga da transkont. rakete ili radioakt. materijal skonča među islamističkim skupinama pa do fragmentacije Ruske Federacije. Libija će prema tome biti priča za malu djecu. Tako da je izostao dozirani udarac, krenuli su na sve ili ništa i pikado meta je Putin... Tko pod drugim jamu kopa ...

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:58 17.12.2014.

Masoni se odlično zabavljaju. Ak' propadne Rusija nemojte se čuditi kad barel preskoči 200 $.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:09 17.12.2014.

V.L. je kao i uvijek u zakasnjenju pa tako i s ovo vijesti od jucer (Crni utorak) jer danas Bloomberg lijepo pokazuje kurs americkog dolara prema Ruskom Rublju 1 : 61 Sve su to ocekivane financijske malverzacije, napadnut je citavv niz moneta osim Rublja, Turska lira, Venecuelanski Bolivar, Brazilski real, jedino se jos Kina s deviznim rezervamo od 3,8 trilijuna dolara odupire. Manipulacije su kratkotrajne i panika ne traje vjecito ali imperijalisti nikako da nauce. Oni pokusavaju Kubu srusiti vec preko 50 godina i Kastro je jos tu, Iran preko 35 godina i ne uspjevaju, Venecuaelu preko 20 godina i tu im isto nije uspjelo. Sanse da ce nesto znacajno postici s Rusijom su ispod minimalnih, iako su uspjeli otezati zivot stanovnistvu edjutim bumerang im se sigurno vraca za nekih 6-9 mjeseci.

VL
Avatar jigaboo
jigaboo
15:21 17.12.2014.

za rublju ne znam, evo sto kaze amerikanac..... US Vice-President Joe Biden's son a senior Director of the company given the rights by the Ukraine puppet government to explore for shale gas in east Ukraine. I bet most of youu US fanboys never knew that.

VL
Avatar cheguevara..
cheguevara..
11:12 17.12.2014.

Rusiju ne moze pogoditi ni atomska, prezivjeti ce oni, citav svijet je uz njih. Bogate zemlje zele da sruse dolar u medjunarodnim transakcijama, ovo je najvece zlo, njihova hrpa parira bez pokrica, a ne Rusija.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.