Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.11.2013. u 14:00

HTV­-ovi novinar i kamerman zorno su pokazali desetke kamiona kako stoje u strahu ispred starog mosta na Maslenici. Je li to vidio Bobić?

Bura je rekordna, pa su svi kamioni stali i ništa ne može prijeći s kontinenta u Dalmaciju. Kadrovi govore sami za sebe, kao i šćućureni kamiondžije, kojima ne pada na pamet junačiti se, nego radije čekaju da se "element", tj. bura ispuše pa da nastave put. No, RTL­-ov središnji dnevnik (RTL Danas) ima ambicioznog urednika Igora Bobića, koji pripada generaciji urednika koja smatra da je loše odradila posao ako na kraju dnevnika ne kaže neku mudrost.

I prozbori on nešto u stilu "nagradno je pitanje tko je (predložio) da se tamo napravi most" i time ubije i on, s desetak godina zakašnjenja, Juru Radića koji je bio projektant mosta preko Maslenice koji je obično pet do deset dana godišnje zatvoren zbog bure. Nije Bobić nastavio, opet u jednakom "deja vu" uredničkom stilu, no kao da su čuli Bobića, na HTV­-u su se sjetili otići i na stari Maslenički most, koji inače bije glas da nikad nije zatvoren zbog bure. Službeno taj most, za koji urbana legenda kaže da su projektanti o mišljenju pitali i lokalne pastire, nije bio zatvoren, no HTV­-ovi novinar i kamerman zorno su pokazali desetke kamiona kako stoje ispred tog mosta i ne pada im na pamet prijeći ga. Uglavnom, saznali smo da je bura toliko jaka da je i taj most nesavladiva prepreka za kamiondžije. Baš kao što je duhovita dosjetka na kraju dnevnika često nesavladiva prepreka za junošu s RTL-­a, Bobića. Njegov pandan s HTV­-a, Stipe Alfier, koji se u pravilu drži istog uredničkog naputka o "wannabe" duhovitosti, možda impresioniran burom, nije na HTV­-ovu dnevniku na kraju dodao nikakvu duhovitost. Hvala mu na tome. 

PLUS 

Heroji Vukovara, dokumentarac u nastavcima s HTV­-a, nabijen je konkretnim, hodajućim herojima, tako da se gledatelj uhvati kako zamišlja sebe u akciji

MINUS 

Dobro jutro Hrvatska, inače je vrckava emisija HTV­-a, ali može li netko napokon natjerati ekipu iz Osijeka da se makne s ružnog krova studija i krene "na teren".

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
11:28 28.11.2013.

A tko postavi komesara Alfira da vodi dnevnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije