Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta istraga

Devet godina ga držao kao roba, tukao ga i iskorištavao za teške poslove

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
29.08.2020.
u 11:01

67-godišnjak je iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici ispitalo je 67-godišnjaka i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ropstva

- Postoji osnovana sumnja da je 67-godišnjak od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice, kršeći odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima, iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika i prisilio ga da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade - navode u DORH-u.

Pritom mu nije ishodio zdravstvenu zaštitu, pa ni osigurao osnovne higijenske uvjete za život, ograničio mu slobodu kretanja i socijalne kontakte te ga fizički ga kažnjavao.

- Time je uspostavio potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom i postupao s njim kao sa svojim vlasništvom - ističu u DORH-u.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 67-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupka.

Ključne riječi

Komentara 5

DO
dolmar
12:24 29.08.2020.

Kad pročitam komentare, stidin se što sam čovijek...😰😰😰

RO
roland
12:38 29.08.2020.

Ima toga. To je ukorijenjeno u puku, ali je danas to nedopustivo. Nekada se to zvalo nadničar sa stanom i hranom, a danas se zove rob. U hrvatskom Banatu domicilni Nijemci (Folksdojčeri) su držali robove, samo se to tada rob zvao paor.

Avatar ПредседникЧетничкеОмладине
ПредседникЧетничкеОмладине
11:38 29.08.2020.

Postoje ovce i vukovi... Nema trece...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije