Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI SA ZAKONOM

Priveden 'kiropraktičar' Ante Pavlović, tretirao 60-godišnjaka kao roba

Ante Pavlović
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
31.10.2019.
u 18:58

"Sumnja se da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na 60-godišnjaka tako da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije, fizički kažnjavao, čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć"

Muškarac (62) kazneno je prijavljen zbog sumnje da je 60-godišnjaka stavio u ropski odnos i teško tjelesno ozlijedio, a Dnevnik.hr navodi kako se radi o kontroverznom samozvanom kiropraktičaru Anti Pavloviću, koji je zbog svojih metoda "liječenja" već bio u zatvoru. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, dok je oštećenom inicirano pružanje pomoći i zaštite.

"Naime, sumnja se da je u neutvrđenom vremenu unazad tri tjedana do 30. listopada 2019. godine, kršeći odredbe međunarodnog prava i to članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom oštećenog 60-godišnjaka i držao ga u takvom odnosu, na način da je svakodnevno dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio", priopćila je policija. 

Dodaju kako se sumnja da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na 60-godišnjaka tako da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije, fizički kažnjavao, čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.

"Također se sumnja da je osumnjičeni preko drugih osoba oštećenom slao poruke u cilju zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, da bi ga 30. listopada 2019. godine 62-godišnjak ponovno fizički napao na način da ga je prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu, a posljedica čega su teške tjelesne ozljede koje su mu utvrđene u KBC Zagreb, gdje je oštećenom ujedno i pružena sva potrebna liječnička pomoć", priopćila je policija.

Pavlović i njegova žrtva pojavljuju se u novoj epizodi emisije Provjereno Nove TV, koja je već najavljena, a trebala bi biti emitirana večeras. U emisiji je između ostalog otkriveno da 60-godišnjak živi u kućici usred šume bez struje i vode i da su mu od hladnoće proteklih zima otpali nožni prsti, a u bolnicu nije otišao jer je odgovornost za liječenje preuzeo Pavlović.

- Kakvu bolnicu kad ja to radim? Ja to dezinficirao hidrogenom i to je sve - kaže Pavlović, koji tvrdi da 60-godišnjaku pomaže, dok se stanovnici Donjeg Dragonošca u kojemu živi žale na njegovo ponašanje.

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar Optimyst
Optimyst
21:13 31.10.2019.

Za Pavlovića je već 20 godina poznato da nije psihički čist i da maltretira sve oko sebe , šta taj još uvijek radi na slobodi ?

PR
prajdali100
19:29 31.10.2019.

Hoće li se oglasiti Veljača ?

Avatar doog_kool
doog_kool
22:47 31.10.2019.

Nije mi jasno da se ne mogu organizirati ti mjestani,ako ne moze jedan ili dvojica onda njih 5-6 i fino doc kod doktora i pruzit mu takav tretman i centriranje da se iz kreveta vise ne digne dok je ziv....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije